Comunicat de presă Pro România – Filiala Ialomița: Închiderea piețelor agroalimentare este o măsură pripită

 

Comunicat de presă

Slobozia, 8.11.2020

* Marian Neacșu: ”Închiderea piețelor agroalimentare este o măsură pripită. Ialomița va avea de suferit!”

* Victor Moraru: ”Îmi este greu să înțeleg de ce Guvernul a luat măsura închiderii piețelor agroalimentare. Măsurile trebuie gândite mai bine și nu discreționar!”

Piețele, care în prezent funcționează în spații acoperite, vor fi închise de luni. Este una dintre măsurile Guvernului pentru evitarea răspândirii pandemiei de coronavirus. Această restricție va intra în vigoare începând de luni alături de alte măsuri adoptate joi într-o Hotărâre de Guvern și va avea impact asupra micilor producători. Marian Neacșu și Victor Moraru, candidații ProRomânia la Camera Deputaților, respectiv Senat, au reacționat la această decizie a Guvernului.

Închiderea piețelor agroalimentare este o măsură pripită, discriminatorie și afectează grav producătorii români locali. Ialomița este unul dintre bazinele legumicole care livrează în special pe piața bucureșteană și care va avea de suferit. În aceste condiții, cel mai probabil, producătorii ialomițeni nu vor mai putea să-și vândă marfa și vor înregistra pierderi într-o perioadă extrem de dificilă.

Și nici nu cred că, dintre toate, aceasta este măsura care va da o lovitură fatală pandemiei. Trebuie să ne protejăm, trebuie să diminuăm avântul pandemiei, dar să o facem cu cap. De exemplu, de ce Guvernul liberal închide piețele cu produse românești, dar nu și mall-urile sau supermarket-urile? Care este logica acestei măsuri?

Piețele agroalimentare trebuie deschise, iar autoritățile locale și centrale să asigure măsurile de protecție necesare desfășurării activității economice. Este o măsură discriminatorie și nu putem să nu fim de partea ialomițenilor când guvernul acționează fără o logică cumsecade”, a subliniat, Marian Neacșu, candidatul ProRomânia pentru Camera Deputaților.

Ialomița este recunoscută ca fiind unul dintre bazinele legumicole din Muntenia. Producătorii agricoli au fost extrem de revoltaţi de prestaţia slabă a Guvernului României şi a Ministerului Agriculturii și pe perioada stării de urgenţă. Aceștia au considerat și atunci că sectorul legumicol are nevoie de o mai mare susţinere şi sprijin financiar, deoarece vânzarea în pieţe este deficitară, iar legumele sunt perisabile. Acum, după experiența negativă din primăvară, producătorii locali se găsesc în fața unor noi restricții. Nu vor mai putea să-și vândă produsele în piețe.

Îmi este greu să înțeleg de ce Guvernul a luat măsura închiderii piețelor agroalimentare, când știe că este o bază importantă de desfacere pentru producătorii români. Mă interesează pentru că afectează producătorii ialomițeni care livrează în județele învecinate, și mai ales în Capitală. Marile lanțuri de magazine, supermaket-urile au fost exceptate, dar micii producători ”pedepsiți” pentru amploarea pandemiei. Nu cred că este o măsură justă și nici cea care va limita drastic răspândirea pandemiei.

Tot auzim politicieni care spun că sunt de partea producătorilor români, că vor să-i sprijine, că vor să dezvoltăm producția autohtonă, dar prin această măsură chiar ei sunt loviți cel mai tare. Măsurile trebuie gândite mai bine și nu discreționar”, a spus Victor Moraru, candidat la Senatul României.

Comandat de: PRO ROMÂNIA IALOMITA.

Executat de: SC IALPRESS SRL.

Cod Unic de Identificare MFC: 11200008

 

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved