Colectivul Muzeului Județean Ialomița: Rămas bun, Domnule Președinte!

Ne simțim sufletele pline de tristețe și inimile cernite la trecerea într-o lume mai bună a celui care a fost profesor Silvian Ciupercă, fost președinte al Consiliului Județean Ialomița, un intelectual de marcă, apropiat al culturii, un om de o probitate morală și spirituală de excepție.

De-a lungul anilor, prof. Silvian Ciupercă s-a dovedit a fi un adevărat prieten al Muzeului Județean Ialomița. A luat parte la numeroase activități organizate la sediul instituției – expoziții, sesiuni științifice, ateliere de lucru etc., dar a fost prezent de foarte multe ori și la activitățile specifice cercetării arheologice pe siturile ialomițene sau la acțiunile de promovare a patrimoniului cultural și a locurilor cu rezonanță istorică profundă din județ.

A trăit istoria descoperirilor la fața locului, când mâna arheologului a scos la suprafață vestigii vechi de milenii pe șantierul de la Popina Bordușani și a cunoscut emoțiile artefactelor descoperite la Orașul de Floci, locul nașterii lui Mihai Viteazul, spațiul în care, așa cum spunea domnia sa, a luat ființă „Ialomița, dintotdeauna pentru totdeauna”. De numele său se leagă și înființarea Bazei de Cercetare și Expunere Muzeală „Orașul de Floci”, inaugurată ca secție a Muzeului Județean Ialomița la 29 octombrie 2009. Totul pentru punerea în valoare din punct de vedere istoric, cultural, dar și turistic, a acestei așezări.

Prin trecerea sa în neființă, am pierdut o personalitate discretă și modestă, care știa să aprecieze valoarea și calitatea, oriunde s-ar fi aflat acestea.

Ne exprimăm regretul profund pentru plecarea sa dintre noi și suntem alături de familia îndoliată!

Rămas bun, Domnule Președinte!

Colectivul Muzeului Județean Ialomița


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved