Cod galben de ninsori viscolite în Ialomița

 

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis, astăzi (26 ianuarie), o atenționare cod galben de ninsori însemnate cantitativ, pentru perioada 26 ianuarie, ora 23:00 – 27 ianuarie, ora 23:00. Conform meteorologilor, vor fi intervale cu ninsori însemnate cantitativ și se va depune strat de zăpadă neuniform și consistent. De asemenea, vântul va avea rafale în general de 55-70 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea semnificativă a vizibilității.

Pentru a preveni situațiile de urgență, ISU Ialomița vă recomandă să evitați deplasările pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar, dacă acest lucru nu este posibil, informați-vă, în prealabil, asupra condițiilor de drum. Mai mult decât atât, înainte de plecare, asigurați-vă că sistemul de încălzire funcţionează, rezervorul de combustibil este plin, iar autovehiculele sunt echipate corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.). Cel mai bine este să parcați autoturismele la distanță sigură față de copaci sau stâlpi de electricitate și să urmăriți la posturile radio/tv buletinele meteorologice şi recomandările autorităţilor.

Pentru că temperaturile sunt destul de scăzute vă sfătuim să verificați sobele, centralele termice şi coşurile de evacuare a fumului, astfel încât acestea să nu prezinte fisuri care să permită scânteilor să incendieze materialele combustibile din apropiere.

De asemenea, mijloacele de încălzire trebuie folosite doar dacă nu au defecţiuni și fără improvizaţii, instalaţia electrică nu trebuie suprasolicitată, iar  mijloacele de încălzire trebuie amplasate departe de materialele combustibile.

Mai multe informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile referitoare la manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

 

 

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved