Cocoșii

Dan Elias

România suverană! „Răsfățelul” se plimbă cu barca împreună cu nevasta, în Delta Dunării. Asta presupune că au luat aprobarea de la „actoraș” și de la „licurici”. Ciolacu merge la ursula să-i valideze deciziile de prim-ministru. Apoi vine în țară (vorba vine) și ne cântă nouă aria cocoșului. Trăiască și înflorească România suverană!

Chiar nu v-ați săturat de toate aceste minciuni!? „Stați liniștiți în băncile voastre! Vă mai dau o sută de lei! Mie nu-mi spune uie ce să fac!” – zice ciolacu cu toate penele sculate pe el. Dacă nu i-am cunoaște, mai că ne-ar da lacrimile.

Dar stați un pic! Doar un pic! Și uite-așa, câte-un pic, pic pic, până n-a rămas nimic! Ce, a mai rămas ceva din țara asta?

Dacă era bărbat, îl ușuia pe primul ministru al ucrainei, care o ține langa cu dronele rusești care ne-au bombardat teritoriu. Au și ăștia o minciună îi ei, de te trec apele! Ieri Polonia, azi România; doar, doar intrăm și noi în război să-i salvăm vilele și averile. Când a fost în România, primul ministru ucrainean a evitat să spună un cuvințel despre românii de acolo, despre biserici, despre Deltă, deși ciolacu l-a întrebat explicit. Așa că, mai ușor cu cocoșul. Cântă și el, este adevărat, dar cântă aria sclavilor din Nabucco.

Sau, îl tăia pe nemuritorul arafat de pe listă. Ăsta da cocoș! Dar cine are curajul să se pună cu .. lasă că știți voi cu cine! Și asta ține tot de suveranitatea pe care n-o mai avem.

În altă ordine de idei, am auzit că ciucă ( sau ciuca lor!) al peneleilor a hotărât să-i pedepsească pe toți cei care au votat împotriva unei decizii luate de el, vezi doamne de unitate și stabilitate. Vă imaginați ce a ajuns partidul liberalilor!? Un fâs! Copiii de mingii ai lui klaus! Democrația liberală este mai ceva decât dictatura lui răposatul!

Despre răsfățel tot numai milă. Îmi dau lacrimile când mă gândesc la el! Ce face el, săracul, la anul, când dacă nu-i dau „ai lui” vreun post de chelner pe la vreo bodegă pe undeva, dă la vâsle pe vreun canal de irigații, secat bineânțeles. Căci despre meditații nu mai poate fi vorba. Nici de scris memoriile. Cine mai citește astăzi revelațiile lui spirituale din momentul magic în care a pus curul pe Masa Tăcerii!?

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved