Clean Tech a donat școlii din Ciulnița 40 de laptopuri și 40 de imprimante performante

 

Cu cinci zile înainte de alegerile locale, domnul Stelică Gheorghe, primarul comunei Ciulnița, ne-a trimis o invitație pentru un eveniment care, trebuie să o spunem, nu este neapărat o noutate în această comunitate: Societatea Clean Tech face o donație consistentă pentru școala Ciulnița, donație care să ducă la îmbunătățirea activității de învățare online, variantă de educație impusă de pandemia cu virusul COVID 2. Din start, primarul Gheorghe Stelică a ținut să precizeze că evenimentul nu are nicio legătură cu campania sa pentru alegerile de duminică, drept pentru care l-am și consemnat în ediția de azi a ziarului nostru, la patru zile de la alegeri.

Așadar, informația seacă.

Compania Clean Tech a achiziționat pentru elevii de clasa a opta ai Școlii Ciulnița laptopuri performante și imprimante, astfel încât elevii să poată beneficia de echipamentele informatice în cazul în care se impun cursurile online. Este vorba de 40 de laptopuri și 40 de imprimante, valoarea investiției ridicându-se la peste 20.000 de euro. Aceste dotări se adaugă celor primite de școală prin programul ”Școală pentru viață”, care constau în 50 de tablete și 10 laptopuri pentru profesori. De semnalat faptul că prin același program elevii beneficiază și de o masă caldă.
Am consemnat intervențiile domnului primar Gheorghe Stelică, doamnei Nicolescu Ana-Mirela, directorul școlii Ciulnița și domnului Marius Vlădescu, directorul Clean Tech.

Gheorghe Stelică: Avem această situație cu pandemia și pentru a elimina problemele care se invesc în procesul educațional al copiilor noștri căutăm soluții. Noi am început această activitate de mai mult timp, prin programul Școala pentru viață. Iată, că de această dată primim din nou un ajutor substanțial din partea companiei Clean Tech, care a venit și ne-a întrebat direct dacă mai avem nevoie de ceva. Sigur că mai avem nevoie, în special de tablete. Domnul director Marius Vlădescu, aici de față, ne-a spus că vor să facă mai mult decât atât, ei vor cumpăra laptopuri performante alături de câte-o imprimantă. Acum am primit 40 de laptopuri și 40 de imprimnate, urmând ca luna viitoare să mai primim încă 20 de lapopuri și 20 de imprimante. Noi am început școala în scenariul verde, dar prin aceste dotări suntem pregătiți pentru orice scenariu. Mulțumim mult domnului director Vlădescu pentru inițiatva pe care a avut-o.

Marius Vlădescu: Facem parte din această comunitate și rolul nostru este și acesta, de a ajuta comunitatea când este nevoie. Iar investiția în educație este cea mai importantă. Am considerat că doar cu tableta copiii nu se pot descurca și așa am ajuns, împreună cu domnul primar, la decizia de a achiziționa laptopuri și imprimante. Ne dorim ca în continuare să ne implicăm în activitatea educațională a copiilor din Ciulnița.

Nicolescu Ana-Mirela: Aceste dotări pe care le-am primit astăzi ne sunt necesare nu numai pentru cazul în care vom păși în scenariul online, dar și în școala de zi cu zi. Trăim în era tehnologiei, avem mare nevoie de astfel de investiții. Mulțumim pe acestă cale domnului director și nu în ultimul rând domnului primar, care de-a lungul anilor a avut o colaborare strânsă cu școala.

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved