Clădirea Centrului Cultural “Ionel Perlea” a intrat în program de reabilitare

 

S-a dat ordinul de începere a lucrărilor pentru Creșterea eficienței energetice a clădirii Centrului Cultural “Ionel Perlea”, unde își au sediul și Centrul Județean pentru Promovarea Culturii Tradiționale Ialomița, precum și Biblioteca Județeană “Ștefan Bănulescu”.

Cu acest prilej, Marian Pavel, președintele consiliului Județean Ialomița, a declarat: “Mă bucur că, rând pe rând, fiecare clădire care se află în administrarea Consiliului Județean Ialomița va beneficia de o față nouă, iar efectele implementării acestor tipuri de proiecte se vor vedea prin reducerea consumului de energie la nivelul clădirilor, scăderea costurilor de întreținere și, bineînțeles, prin sporirea confortului pentru utilizatorii infrastructurii. Pe lângă clădirile instituției pe care o reprezint, echipa de la CJI a obținut finanțare pentru 9 licee, școli și grădinițe din Slobozia, care vor intra în programul de eficientizare energetică. Alături de cele nouă clădiri ale instituțiilor de învățământ din Slobozia se vor mai finanța și alte 26 de edificii din județul nostru, care sunt folosite pentru activități educative, servicii de asistență socială și administrație publică.”

Să reținem că pe toată perioada de derulare a programului de reabilitare cele trei instituții nu-și vor opri activitatea, ci vor găsi alte soluții pentru a fi alături de iubitorii actului de cultură ialomițean. Așa se face că iubitorii de carte din Slobozia pot apela la filiala Bibliotecii Județene amplasată la parterul blocului MB 20 atât pentru a împrumuta carte cât și pentru a consulta volume care nu se supun regimului de împrumut. Pentru celelalte activități cu publicul, se vor găsi spații adecvate în Slobozia, ba mai mult, multe dintre acestea vor fi organizate în teritoriu, la sediile bibliotecilor orășenești sau comunale. De altfel, toate cele trei instituții (la care se adaugă și Muzeul Județean Ialomița, a cărui clădire intră și ea în program de reabilitare) își vor muta centrul de greutate în teritoriu, putând fi din acest punct de vedere o experiență interesantă în perspectiva activităților viitoare.

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved