Cine este vinovat pentru sărăcirea românilor ?

Fantomele operative, agenții secreți văzuți și nevăzuți, dar mai ales slujitorii dedicați unor interese străine încearcă să rescrie istoria? Ce mai înseamnă Istoria României? Să fie adevărat că există forțe oculte?

Recent, adjunctul Secretarului General NATO, Mircea Geoana făcea vorbire despre Noua Ordine Mondială și despre un război care nu se mai termină! „Intervalul anilor 2025-2030 vă fi probabil intervalul determinant pentru șlefuirea Noii Ordini Mondiale”! Aprecia domnia sa că „acum sunt trepidații, sistemul se reașează, mai au un pic de timp, războiul mai durează”! Soluția? „Trebuie să știi să joci jocul”!

Intrebările nu întârzie să apară:

Cine conduce Noua Ordine Mondială?

Ce rol revine României în acest joc?

Dacă războiul din Ucraina înseamnă un pas necesar pentru instaurarea Noii Ordini Mondiale, recentele declarații ale ministrului chinez al apărării cu privire la un iminent război, dacă forțe externe insistă asupra independenței Taiwanului, înseamnă tot un pas necesar spre o Nouă Ordine Mondială sau dorințe mascate de destructurare a unor state și preluarea controlului resurselor și în Asia ?

Ce am învățat din „exportul” de „democrație” în Orientul Mijlociu?

Dar din iubirea de Țară a liderului palestinian Yasser Araf?

Ce am invatat din curajul premierului Israelian Itzak Rabin de a gandi la pace?

Cum se poate explica datoria externă acumulată „după îndepărtarea « dictatorilor »” de la conducerea unor state, precum Irak sau Libia?

Să ne aducem aminte!

Pe cine a supărat președintele libian, colonel Muammar al-Gaddafi în condițiile în care, potrivit „Open Sources”, Libia a fost una dintre cele mai puternice economii în creștere, fiind adesea numită „Orientul Mijlociu al Africii”?

Nu președintele Muammar al – Gaddafi a fost cel care a realizat cel mai mare sistem de irigare din lume, care avea menirea de a aduce apă disponibilă pentru fiecare locuință din Libia, proiectul fiind numit „A opta minune a lumii”?

Câți își mai aduc aminte sau vor să își mai aducă aminte de Muammar al-Gaddafi și gestul premierului Italian Silvio Berlusconi, care a suprins o lume întreagă, sărutând mâna președintelui libian? Falsitate? Interese? Iubirea se plătește?

Câți își mai aduc aminte de ridicarea cortului beduin în decembrie 2007 în grădinile hotelului Marigny, un stabiliment construit în secolul al XIX-lea, în apropierea Palatului Élysée delegația fiind condusă de către liderul libian Muammar al-Gaddafi pentru întâlniri cu președintele francez Nicolas Sarkozy?

Cine semna în decembrie 2007 contracte in valoare de 3 miliarde de dolari?

Să fie adevărat ca Nicolas Sarkozy era cel care a primit sponsorizări cu milioane de dolari din parte liderului libian pentru organizarea alegerilor prezindențiale?

Cine l-a executat pe Muammar al-Gaddafi? Cum ne explicăm faptul că „Libia nu avea datorii externe în timpul epocii lui Gaddafi. Țara a avut, de asemenea, rezerve în valoare de 150 miliarde de dolari”? România nu se afla în aceeași situație?

Fără nicio datorie externă, cu rezerve în valoare de peste 3 miliarde de dolari, cu perspectiva deschiderii unei Bănci Mondiale la București pentru țările din Lumea arabă și din Africa, pe cine a supărat și România? Dar Președintele Nicolae Ceaușescu?

Cum este posibil ca după 32 de ani de speranțe și de sacrificii supreme ale unor tineri, România să aibă azi împrumuturi externe de peste 120 miliarde de dolari la băncile străine (numai Câțu a „comis” în timp de doi ani peste o treime din datoria externă fără să dea sema ce a făcut cu banii împrumutați… dacă România falită nu va avea soarta Ucrainei – cumpărată de vreun purtător de blazon albastru-galben – n.r.) ?

De ce a fost nevoie sa transformăm industria în obiect de studiu pentru arheologie?

De ce a fost nevoie sa vindem resursele interne și nu mai putin de 6,5 milioane de ha teren arabil din totalul existent de circa 10 milioane, „investitorilor străini”?

De ce a fost nevoie săă legăm în lanțuri generațiile viitoare care vor fi nevoite sa plateasca inclusiv imprumuturile de milioane de dolari pentru măști și izolete, dar și pentru poduri prăbușite?!

Istoria nu uită!

Ce înțelegem din strigătul de durere al domnului general Gheorghe Văduva, om de o rară inteligență si cu o autentică capacitate de analiza a riscurilor, fin cunoscător al realităților sociale, dar și al „Hărții intereselor” ce converg inclusiv spre „mafia gulerelor albe”, când atrăgea atenția că : „România este o țară distrusă cu bună știință”? Să fie acesta motivul pentru care Fake news -urile și manipularea se multiplică de la o zi la alta?! Cine plătește pentru adevăr?

 

Realitate socială?

Cine are interesul să aducă haosul la rang de normalitate? Poduri prăbușite, dar plătite din bani publici la costuri ce se ridică la echivalentul unor zgârie nori din Dubai, avioane fantomă prăbușite, dar cu piloți și pasageri volatizați în ceața spionilor si a intereselor; mii de angajări la stat pe criterii de fidelitate politică, pensionari cu vârste „adolescentine”, cu pensii de lux, dar angajați din nou la stat, în funcții la fel de bine plătite, în condițiile în care tinerii își găsesc cu greu un loc de muncă, sute de mii de tineri abandonați în propria țară, fără nicio speranță pentru un viitor mai bun, olimpici internaționali îndemnați să plece din țară toate acestea înseamnă trâmbițata „Românie normală”?

Cine se gândește la tinerii cu două facultăți angajați casieri la supermarket? Cine se gândețte la părinții și bunicii care și-au sacrificat viața pentru o Românie frumoasă, bogată și suverană, din păcate, de 32 de ani, vândută și furată bucată cu bucată?

Cine vrea să simtă durerea oamenilor obișnuiți umiliți de neputința de a-și plăti medicamentele, tot mai scumpe sau facturile la curentul electric si la gaze, cu sume explozive?

Cu ce au greșit românii? Cu ce au greșit părinții noștri să își ducă viața de la o zi la alta, de cele mai multe ori cu ru.inea uitării și cu durere?!

Lupul strigă lupii !?

Cine vrea să știe cum trăiesc românii cu salarii și pensii la limita subzistenței, dar cu prețuri ridicate la toate produsele?

Cum este să furi efectiv din buzunarul oamenilor simpli, plătitori de taxe, oameni care își duc cu greu viața de la o zi la alta?

Cu puținii bănuți pe care îi mai au, românii sunt nevoiți să plătească cu circa 40% mai mult pentru același produs scos din stocurile „băieților deștepți”?

Cât mai costa o pâine?

Facturile vin cu sume amețitoare, în condițiile în care românii devin tot mai îndatorați! Cum este posibil să trăiască un pensionar sau o familie cu o pensie sau cu un salariu care nu mai asigură nici măcar o porție de cartofi?

Vorbim de perfomanță managerială sau de politici centrate pe interesele investitorilor străini? Dacă vorbim de interese, atunci cine sunt complicii care permit orice „băieților de la butoane”?

Deși până nu demult, aleșii strigau în cor că „economia României duduie”, iar „ciuma roșie” ar fi răul suprem pentru români, cine poate să ne explice cum „duduie” (uneori mai și „bubuie” – n.r.) dacă nu cumva scoate fum, deja, mintea unora, în condițiile în care inflația a urcat de la 10,2% în luna martie 2022, la 13,8% în luna aprilie și la 19,5%, în luna mai 2022?

Cum se poate să vorbim despre alianțe politice, inclusiv despre așezarea „dușmanului” la masa puterii, despre creștere economică, în condițiile în care puterea de cumpărare a omului obișnuit este efectiv anulată prin majorări inexplicabile de prețuri, potrivit surselor agrointel.ro , gazele fiind scumpite, cu 85,27%; cartofii cu peste 40%; uleiul comestibil cu 38,19%; pâinea cu 20,32% etc?

Cine mai are curajul să se gândeasca la viitor? Cine mai are curajul să se îmbolnăvească în România?

Să fie adevărat că în condițiile inflației, salariile aleșilor din scaunele puterii au crescut până la 3.000 lei, în timp ce salariile și pensiile majorității românilor, plătitori de taxe, au rămas înghețate? Un sprijin rușinos, unic, de 700 de lei se acordă pentru toți pensionarii cu pensii sub 2.000 de lei, respectiv pentru 3,2 milioane de români.

Să înțelegem că românii obișnuiși sunt ajutași să traiască mai bine numai o singură lună? Ce se întâmplă cu ceilalți români?

Pomeni electorale? Alte pomeni electorale și perdele de fum în fața afacerilor de sute de milioane de dolari, dirijate de „statul paralel”?

Cine conduce România?

În condițiile în care criza economică rupe echilibrul, să fie adevărat că „parlamentarii au decis fără dezbatere, doar printr-o notă explicativă care corectează o eroare materială, creșterea veniturilor lunare pentru toți demnitarii, de la prefect până la președinte, cu majorări între 880 și 1.400 de lei”?

Guvernanții mănâncă cu două linguri?

Cât căștigă un pensionar, după 44 de ani de muncă și contribuții plătite statului român?

Cât căștigă un pensionar, după ani de muncă în condiții grele de muncă, fără să fie inclus în categoria pensiilor speciale?

Cât câștigă un parlamentar, după două mandate în Parlamentul României?

Să fie adevărat că avem patlamentari cu pensie de 17.400 lei, dupa 4 mandate?

Informațiile nu lipsesc!

Un fost parlamentar primește o pensie specială de minimum 2.000 de lei pe lună pentru un singur mandat, în vreme ce un român de rând primea, potrivit „Social-media”, în medie, 1.373 de lei pe lună după 35 de ani de muncă.

Echitate socială? Egalitate? Preocupare pentru un sistem corect?

Grija pentru gasca sau pentru interesul national? Nu cumva se aplica zicala: „cine împarte, parte își face”?! Cine pierde? Cine câștigă?

Covid 19 rămâne puternic imprimat în mintea noastră, cu zeci de contracte îndoielnice aflate încă în cercetarea (?) organelor penale, dar mai ales cu imaginile apocaliptice, în care mii de români; părinți, frați sau copii, au fost îngropați în saci din plastic!

Pe cine a supărat Bunul Dumnezeu, astfel încât Înalții ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române au ales tăcerea în fața circului mediatic: biserici cu uși închise, slujbe de pomenire și rugăciuni suspendate?

Realitatea?

Cine afirma că „dacă scade numărul morților și al îmbolnăviților scade, atunci trebuie să îl creștem”? Nu cumva ne-am obișnuit să trăim în bezna neputinței’ și să gândim numai la propriile nevoi?

În istoria faptelor imediate, nesimțirea, reaua credință, batjocura față de durere și dezinteresul față de problemele reale ale românilor sunt zgâriate tot mai des de analfabeții funcționali pe tabla puterii! Cine este de vină pentru promiscuitatea socială? Cine plătește pentru promovarea prostiei si a hotiei la rang de virtute?

Interese nationale?

Cine promovează și încurajeaza trădarea națională?

Cine se mai gândeste la romani ? Fără să indemn la polemici sau discuții politice, domnul președinte, Klaus Iohanis, amintea recent că „cel care se face vinovat de situația românilor este președintele rus Vladimir Putin”! Realitate virtuala?

Cine dorește capul președintelui rus? Politica externa inseamna lovituri cu bolovani in gardul democrației ?! Cine a rămas repetent la capitolul „diplomație”? Cum este posibil ca un președinte de stat’ fie acesta si Vladimir Putin, să fie etichetat oligofren, nebun, bolnav de cancer, dement etc… de asa-zisi decidenții politici și de slugile perfecte ale unui sistem care încurajeaza tăcerea și obediența față de stăpâni?

Mizele războiului din Ucraina obligă la reflecții, în ciuda multor păpușari cu misiuni fixate, informațiile îndemnând la cunoaștere și anticipări strategice.

Cine mai crede că Rusia doarme?

Chiar dacă unii decidenți dau semn de analfabetism geopolitic și indiferență, în mod cert, analiza de intelligence trebuie să rămână în alertă! Cine vrea sa audă? Cine vrea să mai știe? România încotro?

Zile frumoase,distinși prieteni văzuți și nevăzuți!

Prof. Univ. dr. Nicolae RADU

Aranjament grafic – I.M.


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved