Cinci noi „Cavaleri de Clio” au primit vineri la Maia „Sabia Cavalerului”

19 septembrie 2022 – Lecția de Istorie a Răsăritului – Filiala Maia a Asociaţiei Naţionale a Cavalerilor de Clio a investit cu Titlul de „CAVALER DE CLIO” cinci cercetători istorici, prezenţi ani la rând cu diverse comunicări în cadrul Sesiunii Internaționale de Comunicări Științifice „Retrăiri istorice în veacul XXI”, Ediția a XVIII-a, organizată de Societatea Culturală Apollon-România împreună cu Filiala Maia a Asociaţiei Naţionale a Cavalerilor de Clio cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Ialomiţa şi Primăria Comunei Maia, sub înaltul patronaj al Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România.

Cei cinci cercetători istorici investiţi cu Titlul de „CAVALER DE CLIO” pentru promovarea ideilor de patriotism, mândrie naţională, de cunoaştere a istoriei naţionale care în ultimul timp este din ce în ce mai mult ignorată sau deformată. au primit şi dreptul de a purta „Sabia Cavalerului” pentru apărarea adevărului istoric: Gen.(r) dr. Mircia Chelaru; Col.(r) dr. Cristian Scalat; Col.(r) dr. Petrișor Florea; Col.(r) Tudor Mămăligan; Conf. univ. dr. Alba Iulia Catrinel Popescu. Cinste lor!

CAVALER DE CLIO” şi purtător al „Sabiei Cavalerului” pentru apărarea adevărului istoric este şi subsemnatul, scriitorul George Călin, preşedintele executiv al Societăţii Culturale Apollon-România.

La noi, cultura se manifestă ca boală profesională! Nimic pentru noi, totul pentru cultura română! Vivat Cultura! Vivat Apollon!

George Călin

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved