Chestiuni arzătoare la ordinea zilei

 

Pe zi ce trece nu mai suportăm să privim ecranele televizoarelor, unde toate posturile nu fac altceva decât să ne prezinte doar lucruri care stresează și te duc la exasperare. Nu ești obligat să te uiți la asemenea aberații, dar, din curiozitate și pentru a obține o informație, o faci. SARS Cov 2 a infectat toate ecranele și chiar dacă le dezinfectezi și porți mască, tot degeaba.

Că nu trebuie carantină, că vedeta cutare are Covid, că Esca a chefuit și s-a ales cu virus, că încă 50 de morți, că se chefuiește și nu se respectă regulile, bla bla bla. Apoi, incendii raportate și reluate de zeci de ori cu 3 mașini cu apă și spumă și cu scară pliabilă, accidente rutiere care ne afectează emoțional, scandaluri între clanuri cu bâte, topoare, cuțite, pistoale și săbii cărora li se face inventarul și sunt prezentate pe panoplie. Urmează divorțuri, dar și recăsătoriri, înmormântări cu 3 preoți dar și cu 5 și pomeni ca la nuntă. Apoi, zi de zi e prezentă în discuție Vulpița, precum Eroina de Jii, care de atâta mediatizare a devenit vulpe bătrână și șireată. Aceleași personaje care sunt prezente zilnic, liderii de sindicat ai poliției, Stolojan și doi trei avocați care dezleagă și înnoadă orice situație, fiind experți în toate domeniile. Nu lipsește nici Tinel Gheorghe, care are același clonț incisiv, contrazicând pe oricine și tot timpul ne spune că pesedeul e vinovat. Infanteristul lui Băsescu și al Elenei din Costa Rica este expert în Curtea de Conturi, în inmormântăre de „Pian” și uită că a intrat în parlament pe ușa din dos, tot din cauza din cauza pesedeului.

Aceste lucruri le vedem la posturile noastre de televiziune. Nu mai vorbim de cel local, unde se dă tot timpul din mâini, se așează părul și cu dosarul pe genunchi suntem bombardați cu reluări și para-reluări de au ruginit fiarele de pe la Fitnes, iar despre ORL poți să-ți dai doctoratul. La Realitatea Plus, care după ce nu și-a plătit 17 milione de euro, datoriile către stat, fiind aservită în totalitate puterii, a plusat și se simte bine. Denis Rifai, „flebețea” domnului inginer Constantin Popa, dar și a mea, a zburat pe la Canal D, unde ne promite că va urla, de la 1 septembrie, la fel de tare. În locul ei a venit madam Dobrovolski, fostă Pușcalău, fostă purtătoare a cuvintelor lui Iohannis, care la fel ca Rifai repetă cu tupeu nemăsurat ceea ce a moștenit din „Legile puterii”. Chiar dacă a fost transferată de la Cotroceni, și-a luat cu ea doar mașinăria, cheița de întors rămânând tot la Iohannis. A fost adus și „carismaticul” Oreste Teodorescu, care după ce fusese izgonit de la acest post s-a reeducat, hrăninduse cu SARS-anti PSD și alături de aceleași personaje, virusate și pline de ură, răstălmăcește și manipulează. Pesedeul a adus pandemia, grindina și seceta, furând norii de ploaie. În guvern când se chefuia și se fuma nu erau nici Orban și nici Raluca Turcan, erau mascați Ciolacu și Olguța Vasilescu. Și ca să nu îți mai încarci memoria cu aceste manipulări, deschizi cotidianul independent de umor voluntar „Times New Roman” (care are deviza „Doamne, ocolește-i pe români”) și fugi de stres citind doar titlurile: „Băsescu a strâns 18 mii de semnături și datorează 18 mii de beri”, „RoAlert avertizează că Cristian Tudor Poescu a evadat de la Digi 24 și umblă liber pe șoseaua Panduri”, „Incultură. După ora de latină, din școli se scoate și ora de latino din cluburi”, „Medicii au descoperit un nou simptom Covid: te mănâncă în fund să te duci la mare”, „Orban plusează la planul de relansare dând un rând la toată lumea, iar pentru că s-a terminat digitalizarea la guvern a trecut la țigări electronice”, „ Probleme mari pentru Iohannis : Alegerile pică exact când e el în vacanță”.

Gata, am intrat din nou 30 de zile în stare de alertă. Din cauza pesedeului.

Gheorghe Marinel


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved