Centru Medical la standarde europene recepționat la Stelnica

 

Vineri, 10 iunie, în comuna Stelnica a fost inaugurat un centru medical care se ridică la standarde europene. La invitația primarului Costel Brateș, inițiatorul proiectului, recepția finală și inaugurarea noului Centru Medical s-a desfășurat în prezența domnilor Marian Pavel, președinte al Consiliului Județean Ialomița, Cătălin Grigore, vicepreședinte CJI, prof. Silvian Ciupercă, fostul președinte al CJI, Marin Constantin, prefectul Județului, deputaților Raluca Dumitrescu și Ștefan Mușoiu, domnului Laurențiu Șonchereche, primarul municipiului Fetești, doamnei Maria Marinela Radu, director DSP Ialomița, doamnei Vali Silica Tudor, managerul Spitalului”Anghel Saligny Fetești, domnului Salem Zahra, directorul medical al Spitalului”Anghel Saligny Fetești, unor consilieri locali și funcționari ai primăriei Stelnica, precum și a unor medici interesați de închirierea cabinetelor medicale,

Acest edificiu de sănătate a fost construit cu fonduri obținute în urma unui proiect depus și aprobat de Ministerul Dezvolatării prin PNDL 2 în valoare de 1.703.693 lei, la care se adaugă o finanțare proprie din bugetul local în valoare de 201.584 lei.

Părintele protopop Marian Pătârlăgeanu, ajutat de preoții Marius Dumitru și Marius Stanchi din parohia Stelnica și preotul Mitruș Titi Simion din parohia Maltezi, au dat binecuvântare Centrului Medical și au slujit șfeștania de sfințire a Centrului Medical, centru care îl are drept ocrotitor pe Sfântul Pantelimon, patronul spiritual al comunităţii.

Centrul medical va pune la dispoziţia cetăţenilor (aproximativ 1.800 de locuitori, din care 40 la sută au peste 60 de ani şi 20 la sută sunt copii sub 14 ani) în cei aproximativ 600 de metri pătraţi servicii medicale în cabinete dotate la standarde europene şi echipamente medicale performante achiziționate din bugetul local pentru specialităţile medicină de familie, interne, stomatologie, ORL şi oftalmologie. De asemenea, spaţiul va găzdui şi o farmacie.

Este o investiţie mai mult decât necesară comunităţii din Stelnica, localitate care în curând se pregăteşte să implementeze în parteneriat cu municipiul Feteşti infrastructura de gaz metan şi infrastructura de transport ecologic, fiind prima localitate din mediul rural care facilitează transportul pentru comunitate respectând mediul”, a precizat Raluca Dumitrescu, deputat de Ialomiţa.

Am luat parte cu drag la acest eveniment, mă bucur când văd astfel de investiții finalizate, iar domnului primar Brateș Costel îi transmit felicitări și mult succes în ducerea la bun sfârșit a tot ceea ce și-a propus pentru dezvoltarea localității Stelnica.”, a declarat domnul Marian Pavel, președinte al Consiliului Județean Ialomița.

La rândul nostru, să adresăm felicitări tuturor celor implicați în realizarea acestui edificiu de sănătate pentru stelniceni!

Ionelia ȘERBAN

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved