Centrală termică nouă pentru Liceul „Carol I” din Fetești

La Liceul Teoretic “Carol I” a fost adusă noua centrală termică achiziționată în cadrul proiectului european care vizează creșterea eficienței energetice a corpului principal al unității de învățământ. În valoare de peste două milioane de lei, proiectul vizează reabilitarea sistemelor de încălzire și de furnizare a apei calde, modernizarea sistemelor de iluminat, precum și izolarea termică a fațadelor clădirii.

Primarul municipiului Fetești, Laurențiu Șonchereche, a ținut să precizeze că în urma discuțiilor purtate cu directorii celor două unități de învățământ și cu dirigintele de șantier s-a stabilit ca lucrările să se deruleze într-un ritm alert în perioada vacanței elevilor, astfel încât lucrările să se finalizeze, dacă este posibil, până la începutul noului an școlar.

La Liceul <<Carol I>> au fost aduse componentele pentru centrala termică, cazanul exterior și centrala propiru-zisă, însă ar trebui să mai facem și câteva retușuri pentru că zona în care vor fi amplasate va trebuie modificată puțin, astfel încât să putem crea un spațiu generos pentru montarea lor. Mai mult decât atât, lucrările pe interior au fost finalizate, a mai rămas doar o singură parte, la exterior, la intrarea în liceu, acolo unde echipele vor acționa în cel mai scurt timp (…) Noi ne dorim foarte mult ca aceste lucrări să se realizeze pe perioada vacanței, pentru că nu este confortabil să fie la școală elevii, profesorii, dar și munciorii! Nu cred că procesul educativ se poate desfășura în aceste condiții, de aceea ne dorim ca până pe 1 septembrie cele două licee să fie gata”, a transmis primarul Municipiului Fetești.

Să semnalăm faptul că un proiect similar este în derulare și la Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară Fetești.


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved