Cenaclul Flacăra a revenit pe scenă

Cenaclul Flacăra a renăscut pe plaja de la Corbu, din județul Constanța, și asta se întâmpla pe 23 iulie cu toate piedicile puse de anumite ONG-uri și propagandiști. Cel mai mare fenomen de cultură vie, așa cum îl caracterizează Andrei Păunescu, fiul lui Adrian Păunescu, a reunit pe scenă nume mari ale folk-ului românesc. Mii de oameni veniți din toate colțurile țării au cântat împreună cu artiștii de pe scenă, s-au bucurat din plin de muzică bună, de poezie patriotică prin versurile memorabile ale poetului Adrian Păunescu. Meaj patriotic, adevărată cultură.

Dar, iată că într-un apel public Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului a respins organizarea unui nou Cenaclu Flacăra, considerând că acesta a avut drept scop îndoctrinarea comunistă a tinerei generații și o nouă ediție nu este altceva decît un act de dispreț la adresa victimelor regimului comunist. Motivele pentru care nu trebuia reluat acest eveniment au fost explicate pentru „Europa Liberă” de către Daniel Șandru, președintele institutului.

Interesant este faptul că domnul Daniel Șandru nu a explicat cum de nu a fost deranjat de membrii fondatori ai cenaclului printre care s-au găsit figuri reprezentative ale boemei intelectuale românești, nu l-au deranjat deloc și nici nu consideră necesar să arate că ei sunt un dispreț la adresa victimelor comunismului. Iată care sunt acești membri fondatori ai Cenaclului Flacăra: Radu Beligan, Augustin Buzura, Eugen Barbu, Mihai Beniuc, Ion Caramitru, Marcel Chirnoagă, Șerban Cioculescu, Dinu Cocea, Radu Cosașu, Ștefan Augustin Doinaș, Tudor Gheorghe, Octavian Paler, Amza Pelea, Irina Petrescu, Florian Pittiș, D.R. Popescu, Eugen Simion, Marin Sorescu și alții. Niște comuniști care îl iubeau pe Ceaușescu și voiau să îndoctrineze noua generație cu ideile comunismului. Și lângă ei, alți servanți ai regimului Ceaușescu:. Doru Stănculescu, Mihaela Popescu, Victor Socaciu, Vasile Șeicaru, Ducu Bertzi, Sorin Minghiat, Radu Gheorghe, Adrian Ivanițki, Vali Șerban, Ștefan Hrușcă, Cristi Minculescu, Boro, Valter și mulți alții. Domnule Șandru, ați văzut vreun drogat la Cenaclul Flacăra? Despre cele peste 50 de infracțiuni constatate de polițiști în acțiunile organizate în perioada desfășurării Festivallui „Neversea” pe linia combaterii consumului de alcool și droguri nu aveți atitudine ? Despre cele două persoane care au murit la Festivalul „SAGA”din București, care au consumat droguri, nu ne puteți spune ale căror victime sunt? Ale comunismului? Despre „Festivalul desfrânării” organizat de organizațiile LGBTQIA nu aveți nicio părere? Vă deranjează că reînvie Cenaclul Flacăra și că versurile poetului Adrian Păunescu se potrivesc perfect actualei situații economico-politică și socială din România, dar nu vă dranjează că la acțiunile celor de la LGBTQIA sunt mobilizați sute de minori. „Hei, România, parcă răstignită / Degeaba vrem să te-ntrebăm Quo Vadis? /Nici să mori acum nu mai e gratis”, scria Adrian Păunescu.

Gheorghe Marinel


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved