Ceaușescu – 105 ani

Dacă nu era omorât, Ceaușescu ar fi împlinit azi 105 ani. Conform certificatului de naștere, acesta s-a născut la Scornicești în 23 ianuarie 1918, dar a hotărât să-și serbeze ziua de naștere pe 26 ianuarie pentru că aniversarea era pusă în umbră de sărbătorirea Unirii Mici, care era și este pe 24 ianuarie. Dacă nu era împușcat pe 25 decembrie 1989, în zi de Crăciun, ar mai fi trăit și ar fi spus multe. În urma unui proces-mascaradă, a fost condamnat la moarte și nu a mai avut prilejul să demaște trădătorii.

Acum, nostalgicii și cei care l-au iubit îl omagiază, arătând că o duceau mai bine pe timpul lui. În aceste momente de mare sărbătoare, afirmă un nostalgic, mult iubite și stimate tovarășe Nicolae Ceaușescu, vă mulțumim din inimă că ați ctitorit „Casa Poporului” pentru ca parlamentarii noștri, aleși în mod democratic, să aibă toate condițiile pentru a legifera legi care să urce România spre capitalism în zbor. Dacă nu construiați o industrie cu zeci de uzine și fabrici, dacă nu dezvoltați producția de petrol și gaze, azi nu aveam ce vinde și ne făceam de râs în fața Europei. Dacă nu ne lăsați fără nicio datorie, azi nu am fi putut să ne împrumutăm peste 100 miliarde euro pentru a construi capitalismul multilateral dezvoltat pentru că băncile nu te împrumută dacă ai datorii. Vă mulțumim că ne-ați călit și antrenat pentru a rezista la frig în apartamente și pentru a face economie la curent și gaze. Acum, dacă suntem căliți suportăm mai ușor frigul și lipsa apei calde și ne stingem singuri lumina. Ne-ați învățat că atunci când folosim critica, lucrurile se îndreaptă. De aceea vă aducem acum câteva critici pentru că nu ați lăsat tineretul să se drogheze, iar prostituatele coordonate de proxeneți să fie lăsate să profeseze. Ați trimis la muncă peste nouă milioane de salariați și nu v-ați gîndit că și țările din vest au nevoie de forță de muncă. A trebuit ca guvernele care v-au succedat să reducă forța de muncă și asfel au trimis în vest peste patru milioane de muncitori, medici, ingineri, profesori, cerșetori și prostituate. Asta înseamnă solidaritate și așa am ajutat țările frățești să se dezvolte. Ați fost aspru criticat că ați demolat multe biserici. Acum, pentru a șterge aceste urme, Episcopia Sloboziei și Călărașilor are în folosință fosta cantină a partidului, hotelul, dar și clădirea cu apartamentul care vă aștepta să-l folosiți într-o viitoare vizită.

Dar, prea multă critică nu e bună și vă informăm mult iubite și stimate tovarășe Nicolae Ceaușescu că ultimul sondaj efectuat arată că dacă ați candida la postul de președinte al țării ați fi votat de 41,5 la sută dintre cei prezenți la vot. La mulți ani!

Gheorghe Marinel

 

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved