Ce s-a întamplat în șase luni de guvernare PSD?

Unii ar spune că nu s-a întâmplat nimic (știm cine), dar cei mai mulți ar spune că s-au întâmplat foarte multe lucruri bune. Dacă acum jumătate de an România era în colaps, acum situația este cu totul alta.

Știm în ce moment s-a intrat la guvernare, știm și din ce motiv a intrat PSD la guvernare, la fel cum știm că a intrat pe ultima sută de metri. Dacă nu intra la guvernare, în maxim câteva luni de zile nu ar mai fi fost nimic de guvernat. Acest lucru este incontestabil. Așa cum știm cu toții, nu mai era timp pentru experiențe politice. Intram la guvernare sau așteptam să vedem cum se prăbușește totul sub ochii noștri. A existat o singură opțiune: PSD intră și salvează ce mai poate fi salvat. Pot spune cu mândrie după aceste șase luni de zile că bilanțul rezultatelor este cu mult peste așteptări, dacă gândim rațional și ne raportăm la punctul de plecare. Am să vă prezint doar câteva dintre măsurile care au făcut diferența în aceste vremuri atât de dificile pentru societatea românească, cu scopul de a vă forma o imagine de ansamblu cât mai clară asupra bilanțului de activitate.

* Plafonarea prețurilor la energie, plafonare care a salvat efectiv situația în ultimul moment. Plafonare care nu ar fi fost posibilă fără intrarea PSD la guvernare.

* Stabilitate financiară şi predictibilitate, adoptarea legilor bugetare oferind investitorilor încredere.

* Au fost acordate 4 miliarde de euro credite şi garanţii pentru granturi, firme mici şi mijlocii care au salvat o parte din privat de la faliment.

* Au fost acordate vouchere pentru persoanele vulnerabile şi elevii din mediul rural.

* Reluarea subvențiilor pentru fermieri. În aceste șase luni de zile, au fost plătite 2,2 miliarde euro din fonduri europene.

* A fost deblocat sistemul sanitar! Deblocarea sistemului public de sănătate a fost una dintre cele mai importante măsuri luate în această perioadă. Mii de vieți au fost salvate în urma acestui efort comun.

* Majorarea de alocaţii la copii.

* Majorarea pensiilor.

* Majorarea indemnizațiilor sociale.

* Salariul minim 3000 ron în agricultură și industria alimentară.

La toate acestea putem adăuga alte zeci de măsuri luate și zeci de proiecte care se află în derulare. Totul a fost posibil printr-un efort comun, grad mare de implicare și conștientizare, dar astăzi putem spune cu mândrie un adevăr de necontestat: PSD a reușit să repună pe șine o Românie deraiată, o Românie care părea să nu mai aibă șanse. Nu numai că a repus-o pe șine, dar a facut-o încă o dată să funcționeze, pentru că este singurul partid care a demonstrat întotdeauna că POATE!

Ștefan ȚINTĂ

Președinte PSD Slobozia


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved