Ce nu a apucat Dragoș Vodă de Slobozia să pună la pământ, a reușit… furtuna

Un avocat” al primarului Soare s-a… scăpat pe faceebook și a spus că proiectul cu pista de biciclete a fost unul inițiat de Mocioniu!

Asta, cu adevărat, este o… premieră! Până acum, tot ce a mișcat prin Slobozia, toate proiectele în derulare prin municipiul reședință de județ au fost însușite de primarul Dragoș Soare ca fiind… ideile și realizările Măriei Sale! Să le enumerăm, fără a avea pretenția că am ajuns la sfârșitul listei: parcul din Orășelul Copiilor, șantierele din Ansamblul Peco sau din fața Casei Armatei (lângă Atlantic), pista de biciclete, sensul giratoriu de la “Paradis” (acolo unde la douăzeci de metri distanță pe podul de la Bora asfaltul aruncat pe caldarâm de CNAR după proiectul avizat de municipalitate a fost înlocuit după nici un an și jumătate și unde “gurile rele” spun că după cum s-a lucrat (la mișto sau, ca să ținem pasul cu vremurile noi, la hei-rup) el va fi înlocuit vara viitoare, dacă nu mai devreme), chiar și beleaua cu asfaltul din fața Casei de Cultură a Sindicatelor. Aici, două apropouri! Care casă de cultură, că doamna Neagu a vut grijă să pună umărul la eșecul proiectului din fața primăriei și prefecturii cunoscut de toată lumea ca Groapa lu’ Stoica, deși ea este a lui Ionașcu și a lui Băcanu? Al doilea: cine a suportat costurile unui nou studiu de fezabilitate și unui nou proiect necesare după ce onor primăria a decopertat zona și a descoperit că sub vechiul strat de asfalt nu exista nici un „pat” protector, ci… pământ sadea?!

Ei, bine, ca să revenim la oile noastre, chiar în noaptea în care Soare a zis că a dat lovitura cu Free Land-ul de la Pădurea Peri, a venit peste Slobozia o mică furtună, care mică-mică totuși a reușit să scoată din rădăcini trei copaci falnici de pe Matei Basarab, în fața Alimentarei „Lion”. Copaci plantați mai mult ca sigur pe vremea lui Glodeanu și care au rezistat unor furtuni mult mai mari abătute asupra orașului nostru. Dar, bat-o vina de pistă și bat-o vina de bicicletă, ca să aibă și ele loc a fost nevoie să se radă pământul din jurul copacilor atât cât era necesar ca ei să cadă la prima pală de vânt mai puternic.

Și au căzut! Și vinovat este Mocioniu, c-a pus și el de un proiect cu piste de biciclete! Nu ne-ar mira ca peste câteva zile să-l auzim pe Dragoș Soare că spune: vinovat este Glodeanu, că n-a prevăzut ce moștenire lasă urmașilor săi! Auzi, tu! Copaci falnici pe bulevard!

Nicolae TACHE

 

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved