Ce n-a putut să vadă ADR Sud Muntenia câțiva ani buni, a văzut Dragoș Soare în șase luni?

După cum se știe, de aproape zece luni Slobozia are un alt primar. Unul de dreapta de data aceasta, în persoana lui Dragoș Soare, liberal care de la instalarea sa în funcție și până acum face pe polițistul și tot încearcă, zi după zi, să-și creioneze o radiografie a ceea ce se întâmplă în Primăria pe care a preluat-o ca pe o piatră de moară greu de dus. Dar, în tot acest timp, susține că „s-a muncit extraordinar de mult” și că, după cel puțin șase luni de mandat, poate să expună situația în care se află Primăria Slobozia. În cadrul unei conferințe de presă, printre multe alte subiecte, acesta a făcut și o radiografie a proiectelor cu finanțare europeană, 11 la număr, aflate în implementare, cu termen de finalizare până cel mai târziu în 2023, pe care promite că le va continua și le va implementa. „Suntem obligați ca până în 2023 să finalizăm toate aceste proiecte, altfel vom da banii înapoi, cu penalitățile aferente sau nu ni se vor deconta sumele. Evident că proiectele vin și cu o cheltuială suplimentară, identificată la prima vedere ca fiind în valoare de 3,6 milioane de lei, sumă pe care va trebui să o introducem în bugetul următorilor ani (…) Întrebarea mea este: nu știu de unde se gândeau unii că vor face rost de bani dacă nu tăiem de acolo de unde putea fi tăiat și mă refer la organigramă și la cheltuielile de funcționare (…) Vorbim despre prioritățile de dezvoltare a infrastructurii de care Slobozia care nevoie ca să dezvolte și ca să-și crească capabilitățile de a genera valoare adăugată în acest oraș (…)”, a explicat primarul Dragoș Soare în debutul conferinței de presă.

Unsprezece proiecte europene preluate de Soare … „în aer”

Acesta a prezentat succint stadiul celor 11 proiecte europene despre care a spus că la preluarea mandatului erau „în aer”, dar că „s-a muncit foarte mult și că s-a pus o presiune fantastică pe tot personalul din instituție”, acesta fiind de altfel și motivul pentru care mulți dintre angajații Primăriei Slobozia au ales să plece.

A plecat directorul Direcției Tehnice, doamna Drăguța, ne-au plecat șeful Serviciului de Fonduri Europene, mai multe persoane care nu au rezistat presiunii pe care noi o punem, pentru că trebuie să livrăm și trebuie ca aceste proiecte să fie duse la capăt dacă vrem să facem ceva pentru orașul acesta. Din păcate, nu am scris noi aceste proiecte care vin și cu niște efecte destul de mari pentru Slobozia, unele pozitive, dar altele creează disconfort cetățenilor care locuiesc în vecinătatea căilor de rulare Matei Basarab și Chimiei, pentru că obligația asumată prin aceste proiecte este de a desființa parcările de pe cele două bulevarde (…)”, a transmis edilul urbei.

Deși toate aceste proiecte au trecut și prin filtrul celor de la ADR Sud Muntenia, niciunul dintre cei care le-au verificat nu au găsit hibele/erorile identificate de actuala administrație publică, ori s-au făcut că nu le văd.

Întrebat fiind despre acest aspect, Dragoș Soare a precizat că „atunci când le-am arătat chestiunile pe care noi le-am descoperit, nu prea au mai avut ce să spună! Ne-au dat dreptate, printre dinți, și ne-au rugat să găsim soluțiile pentru rezolvare, altfel ne aruncau în zona de condiții artificiale (…) Au fost făcute la normă! Au fost făcut din pix!” Cu toate acestea, primarul Soare și le asumă pe toate, susținând că toate trebuie finalizate, mai ales că acum au fost făcute toate corecturile de rigoare.

Așa cum am spus, Slobozia are 11 proiecte cu finanțare europeană aflate în diferite stadii de implementare. Pentru a cunoaște dezvoltarea, dar și pentru a se transforma într-un oraș așa cum vedem în alte locuri, acestea trebuie implementate și finalizate la termen, astfel încât să se elimine riscul major, cel al retunării banilor. Altfel, vom avea parte de o nouă… GROAPĂ care să înghită banii slobozenilor.

Haideți să vedem, deocamdată telegrafic, care sunt aceste proiecte.

* Reabilitare căi de rulare ale transportului public în Municipiul Slobozia

* Modernizarea transprotului public din Municipiul Slobozia

* Sistem alternativ de mobilitate urbană utilizând stații autonome de închiriere a bicicletelor în Municipiul Slobozia

* Sistem inteligent de trafic management și monitorizare bazat pe soluții inovative în Municipiul Slobozia

* Rețea integrată de piste de biciclete pentru facilitarea mobilității alternative nepoluante

* Realizarea unui terminal intermodal de transport al Municipiului Slobozia

* Reabilitarea, modernizarea și conectarea zonei pietonale dintre străzile Ialomiței și Aleea Pieții cu acces la Bulevardul Matei Basarab, la zona extinsă de mobilitate urbană-PECO

* Creșterea mobilității urbane în cadrul zonei pietonale Casa Armatei

* Regenerarea spațiului urban zona „Orășelul copiilor” din Municipiul Slobozia

* Creșterea calității serviciilor sociale și asigurarea educației timpurii în Municipiul Slobozia prin construcția și dotarea unei grădinițe (zona Bora)

* Achiziție mijloace de transport public-autobuze electrice 10 m șes, Alexandria, Brăila, Constanța, Dr. Tr. Severin, Focșani, Slobozia

* Fundamentarea procesului decizional strategic în vederea promovării dezvoltării urbane durabile-PROSPER

 

 

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved