Ce e val, ca valul trece !

Pe noi nu ne mai panichează nimic. Băi, vine valul patru! Și ce dacă, ce e val, ca valul trece! Auzi, și dacă vine și ne vaccinăm, tot 3 mici ni se vor da? Nu, bă, acum dacă e valul 4 se vor da 4 mici. Ce bine ar fi să vină și valurile 5 sau 6. Am face economie la prânz și am servi masa lângă seringă.N-auzi că se vor da bonuri de masă, zile libere, se vor organiza tombole și loterii?

Cineva recomanda politicienilor o carte utilă intitulată „Ghidul astronauților pe pământ”, în care autorul ne îndeamnă să fim întotdeauna pregătiți pentru ce e mai rău. Ați văzut, în Israel, unde s-a vaccinat aproape 80 la sută din populație, s-a instaurat panica, creșterile de îmbolnăviri luând zilnic proporții. Este vorba de noul virus „Delta”, care după cum spun specialiștii se va dezvolta rapid și la noi. Președintele României a declarat că vaccinarea a fost un succes. De testat nu mai testăm deloc. E gata. Pandemia a fost învinsă. Nu mai vorbiți de pandemie, că ea nu există. Nu mai înțelegem nimic. Președintele este alături de senatoarea Șoșoacă? Neagă pandemia?

Apoi i se alătură și domnul premier Cîțu, care ne spune că „ținta de a elimina pandemia a fost atinsă ”. Țineți minte aceste cuvinte: „am eliminat pandemia”. Să-l vedeți peste două luni. Acum este în campanie electorală. Se zbate zilnic prin toate județele pentru a fi susținut de organizații la Congres pentru a fi ales președinte al PNL. A uitat de vaccinare, de faptul că vor fi antrenați toți medicii de familie, că se va merge din poartă în poartă.

La noi metoda tradițională de luptă împotriva pandemiei este minciuna. Nu vom testa și vom ascunde din nou numărul morților, așa cum se întâmplă acum când zi de zi vedem cum „aleargă morții din urmă” să-i trecem în statistici. Ia să-i vedeți pe 25 septembrie. Se vor aduna 5000 de delegați, fiecare cu gașca lui, vor sta unul lângă altul, cu mască sau fără și vor aplauda cu strănuturi pe șest. Credeți că toți s-au vaccinat sau au trecut prin boală? Prin boala pentru ciolan, poate. O să se termine și pandemia asta odată iar noi și peste 5-6 ani vom anunța morții din anii trecuți. Ar trebui să-i raporteze și pe cei din primul război mondial și pe cei din 1907, că pe cei care au apărat pământul strămoșesc din Afganistan i-au raportat.

Dar , stați liniștiți. Premierul ne-a anunțat că „alimentele sunt ieftine, puterea de cumpărare crește, crește și consumul, românii sunt fericiți”. Scade în schimb consumul de hârtie igienică, pentru că nu prea se mai mănâncă. Măi omule, când vorbești de fericirea românilor, nu cumva te-ai gândit la Prea Fericitul? Credem că trebuie găsit și un vaccin împotriva scărpinatului de fericire.

Dar, stați liniștiți! Suntem în stare de alertă, ce dacă nu mai e pandemie. Băi, vine valul patru și iar vă găsește nepregătiți! Lăsați-o dracului de politica ciolanului, de goana după funcții și pregătiți-vă! Nu mai mergeți în cap cu zicala „Ce e val, ca valul trce”. Sau, tot PSD va fi vinovat?

Gheorghe Marinel

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved