Cartierul rezidențial de pe strada Dimitrie Cantemir din Slobozia prinde contur

Lucrările pentru construcția primului bloc de locuințe al complexului rezidențial amplasat pe strada Dimitrie Cantemir din Slobozia au fost demarate în luna iulie, anul trecut. Iată că acum, după doar nouă luni, lucrările de construcție sunt foarte avansate și termenul avansat de investitori va fi respectat. În final, complexul rezidențial va dispune de patru blocuri, aproximativ 80 de apartamente, cu două și trei camere, cu suprafețe cuprinse între 52 și 103 metri pătrați. Apartamentele de la parter vor avea și o curte privată, iar primul bloc dispune și de un spațiu comercial în suprafață de 220 mp. Complexul rezidențial va fi închis, cu barieră, cu pază, adică nu o să poată intra oricine, decât dacă locuiește acolo sau anunță în prealabil. De asemenea, zona va avea un loc de joacă pentru copii, spații verzi, alei și băncuțe.

Detalii despre stadiul lucrărilor și alte informații ne-au fost oferite de Ștefan Țintă, unul dintre cei trei investitori în acest complex rezidențial, o premieră în felul său pentru orașul nostru.

– Cum a demarat acest proiect?

– Proiectul a pornit de la o idee de fapt, pentru că am văzut că sunt puține apartamente care se vând în Slobozia, că sunt foarte mulți cetățeni care vor să cumpere, numai că lipsește oferta. Am observat în același timp că și în orașele mici se construiesc blocuri noi, de exenmplu am văzut la Fetești că a ridicat cineva un bloc, s-a apucat de al doilea și mi-am spus că merge așa ceva și în Slobozia. M-am asociat cu doi prieteni, unul este proprietarul terenului, aproape 10.000 de metri pătrați, celălalt, Bogdan Foamete, are firmă de construcții. Împreună am hotărât să dezvoltăm acest cartier rezidențial. Vor fi patru blocuri, vom avea minim 1,5 locuri de parcare pentru fiecare apartament, iar la finalizare vor fi puțin peste 80 de apartamente.

SONY DSC

– Am văzut, pe strada Dimitrie Cantemir activitatea pe șantier este în toi…

– Da, primul bloc de apartamente va fi gata, așa cum am promis, anul acesta, în septembrie. Are la parter un spațiu comercial, care va deservi nu numai cartierul, ci și cartierele din jur. Cartierul va fi unul închis, cu barieră la poartă, pază asigurată. Blocul este făcut pe cadre din beton, din cărămidă, tencuiala o executăm toată mecanizat, nu folosim rigips decât la tavane. Geamurile și ușile vor fi Q-Fort, șapte camere cu trei rânduri de sticlă. Încercăm să construim totul la cel mai înalt nivel de calitate, nu facem rabat la nimic.

– Apartamentele se predau la roșu?

– Nu, sunt predate la galben. Adică: uși de interior, gresie, faianță, parchet, sistemul de încălzire cu centrală proprie, obiectele sanitare din baie. Practic, trebuie să vii doar cu mobila și cu corpurile de iluminat.

– Sunt solicitări?

– Da, sunt. Am vândut câteva apartamente chiar când am lansat proiectul, ulterior s-au vândut și altele, dar la alte prețuri, pentru că între timp materialele s-au scumpit foarte mult…

La demararea proiectului vorbeați de un preț de 55 de mii de euro pentru un apartament cu 2 camere. La cât a ajuns acum prețul?

– Cel mai mic preț de vânzare este pentru un apartament cu 2 camere, 52 de mp, care costă 61.000 de euro, mai avem unul la etajul 2. Prețurile diferă în funcție de dimensiunile apartamentelor, avem două variante la cele de două camere, unul de de 52mp și unul de 75mp (acesta costă 72.000 euro), iar apartamentele cu trei camere de la 88mp cel mai mic la 103 mp cel mai mare. Doritorii unor astfel de locuințe trebuie să știe că acestea pot fi achiziționate și prin intermediul unui credit bancar.

Nicolae TACHE

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved