Capul sus, Adrian Mihalcea&Co! Viața merge înainte și speranța moare ultima!

Unirea Slobozia a încheiat campionatul cu o remiză pe propriul teren în fața liderului Petrolul Ploiești, care înaintea meciului era deja virtual promovată în Liga 1.

Din păcate, speranțele noastre privind participarea la barajul pentru promovare în Liga 1 au fost spulberate nu în urma acestui rezultat, ci de jocurile de culise la care s-au dedat unele din combatantele celui de-al doilea eșalon fotbalistic românesc, iar dacă este să vorbim de sezonul regular și de calitatea arbitrajelor, echipa antrenată de Adrian Mihalcea fiind vitregită cu cel puțin cinci puncte prin decizii luate aiurea de fluierași la Iași, la Cluj, la Buzău și chiar la Slobozia, puncte care la începutul play-off-ului ar fi poziționat echipa chiar și în postura de pretendentă la calificare directă, fără baraj.

SONY DSC

Sigur, ne-am făcut-o și cu mâna noastră, dacă ne gândim la cele patru puncte pierdute în minutul 95 în cele două meciuri cu Concordia Chiajna din play-off.

Una peste alta, însă, să remarcăm prestația excelentă a fotbaliștilor noștri și a echipei tehnice pe parcursul acestui campionat, prestație care a reușit ceva ce nu se mai reușise de ani buni, și anume să readucă iubitorii fotbalului în tribunele stadionului 1 Mai din Slobozia ca pe vremurile în care aici evoluau internaționalii Tătaru II, Ștefan Petcu sau Ionel (Oneață) Augustin. Peste două mii de spectatori la meciurile cu Hermannstadt, Steaua, U. Cluj și Chiajna, aproape patru mii în meciul cu Petrolul, înseamnă extraordinar de mult față de anii precedenți, când majoritatea meciurilor se disputatu în fața a două-trei sute de suporteri.

SONY DSC

Dar, cum se spune, viața merge înainte și speranța moare ultima, așa că vine un nou sezon în care Unirea Slobozia, dacă va beneficia în continuare de susținerea autorităților locale dar și a unor oameni de bine care au sprijinit financiar echipa, poate împlini visul microbiștilor slobozeni, acela de a evolua în primul eșalon al fotbalului românesc. Așadar, capul sus și … SUCCES!

Nicolae TACHE

PS. Lovitura de începere a meciului a aparținut lui Constantin Prepeliță, cel care a debutat în fotbal în 1971 la Azotul Slobozia, transferat la CSM Suceava, ajuns apoi la FC Olt (cu care a evoluat în Divizia A mai multe ediții de campionat), de unde a revenit la Slobozia, fiind antrenor-jucător al Unirii Slobozia, iar în ultimii ani, până s-a… pensionat, fiind președintele CSM Unirea Slobozia. Mulțumim, Costică, pentru toate bucuriile pe care ni le-ai adus pe unde te-au purtat pașii în viața frumoasă a fotbalului!

SONY DSC

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved