Capră: animal sau poziție!?

Dan Elias

Doamne! Cât tupeu! Asta înseamnă să nu-ți poată face nimeni nimic! Asta înseamnă să fii între acei câțiva atotștiutori, la care nu ajunge frigul și foamea, dar nici justiția și democrația! Să îi numesc eu? Sigur că nu, doar îi votați din patru în patru ani. Doar pe veșnicul și preafericitul arafat nu-l vedeți pe liste. Ghici-ghicitoare, de ce!? Dar asta este o altă poveste, mult mai periculoasă. Vă imaginați cum ar arăta România fără ciolacu și ciucă, fără alina gorghiu sau iohanis și mai ales fără „eroul” nostru de la Insula Șerpilor, faimosul „trabucel” al externelor, zis și aurescu? Știu! Ar fi o tragedie națională să ne trezim într-o dimineață fără kitschul politicii noastre dragi. Cine ne-ar mai face pe noi să ne plângem în palme sau să râdem în hohote.

Aurescu, cel care cutremură clădirile în care apără demnitatea României, cu glasul lui de bariton (de la trabuc), iese rar să ne împărtășească din minunatele sale gânduri, dar și când o face, ar trebui să-i mulțumim cerului că îi suntem contemporani!

Acum o să vă rog să vă treziți. Da, sunteți tot în România lor. Îmi pare rău, dar plicurile cu facturi așteaptă tot acolo pe colțul mesei să le deschideți și vă e frică. Untul stă în rafturi cum l-ați lăsat; în cutiuțe cu cheie. Se tot aude că și cartofii vor avea soarta lui. Vă doare capul și aveți tensiune dar nu puteți merge la spital pentru că sistemul nostru sanitar gratuit costă prea mult. Noroc că nu mai aveți copii la școală pentru că trebuia să le angajați un bodyguard. În rest e bine; ne înarmăm. Despre mândrie și demnitate, două amărâte de „produse” care ar fi fost firesc să nu coste nimic, o să vă dau o veste tristă: s-au epuizat de mult.

Dacă vreți amănunte, urmăriți zicerile lui aurescu. În esență el vrea să ne vorbească despre bâstroe, dar cum gura păcătosului adevăr grăiește, ne spune de fapt cum a fost externalizat .. ministerul de externe. În discursul de luni, rostește numele ucrainei de mai multe ori decât pe acela al țării sale. M-aș mira să mai țină minte care este acela! Știu că el crede că are o „aură” și poate spune ce-i trece prin minte. Așa l-a învățat „răsfățel”, cel care chiar dacă se face pe el de râs, nu simte. Vin slugile și îl schimbă. Problema este cu cine? Doar nu sunteți atât de naivi să credeți că vă alegeți singuri, prin vot, președintele!?

Tupeul lui aurescu de a ne spune că ucraina este oropsită de alinierea planetelor, nu de acordul de la Minsk, și că în consecință trebuie să ținem pantalonii în vine gata să stăm capră de câte ori ne cere occidentul, este dovada că ministerul nostru de externe este o rușine națională.

O revoar și n-am cuvinte!


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved