Candidatul care merge direct la Țintă!

 

Ocupând prima poziție pe lista electorală pentru Senatul României a Partidului Social Democrat filiala Ialomița, Ștefan Țintă demonstrează încă din timpul campaniei electorale că este pus pe fapte mari. Tânărul candidat are deja conturate două proiecte de lege pe care le va propune la începutul mandatului său.

Inspirându-se din tradiția americană, Ștefan Țintă si-a propus ca în primele 100 de zile din mandatul său să depună propuneri legislative extrem de importante și utile pentru cetățeni și cu o simbolistică puternică care să reflecte prioritățile politice ale viitorului senator.

Primul proiect de lege urmărește implementarea și respectarea Convenției ONU pentru drepturile copilului prin înființarea unui Avocat al Poporului pentru copii. Această instituție va avea ca rol apărarea drepturilor copilului și va emite opinii cu privire la politicile publice pentru tineret.

În România, conform rapoartelor autorităților, în fiecare oră doi copii sunt victime ale unor forme de violență și numărul total al cazurilor crește cu cel puțin 1000 în fiecare an. Acestea sunt doar datele oficiale, realitatea este mult mai gravă şi nu mai putem tolera acest lucru. În calitate de senator o să mă lupt pentru respectarea drepturilor copiilor şi pentru ca ei să aibă un viitor mai bun în România”, a spus viitorul parlamentar.

Cel de-al doilea proiect de lege va propune subvenționarea companiilor din domeniul HORECA afectate de pandemie cu 20 la sută din diferența venitului inregistrat lunar față de aceași lună a anului trecut. „Această măsura este inspirată din soluțiile găsite de Germania și Austria și adaptată la economia României. Domeniul HORECA este o parte importantă a economiei României și în activitatea mea de senator o să mă lupt pentru susținerea acestui segment” a declarat candidatul la alegerile parlamentare, Ștefan Țintă, pentru ziarul „Ialomița”.

 

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved