Canale de colectare pe o lungime de zece kilometri la Andrășești

 

Lucrările de amenajare a șanțurilor pentru colectarea apelor pluviale și accesul în gospodării se apropie de final, în comuna Andrășești. Urmează turnarea stratului de uzură și montarea indicatoarelor rutiere pentru ca proiectul finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală – PNDL II să se poată încheia. Și proiectul de asfaltare pe PNDL I se apropie de final, valoarea totală însumând 42 de miliarde de lei vechi, prima lucrare fiind făcută cu finanțare din bugetul local, vorbind aici de rigole, accesul către proprietăți și marcajul rutier. Canalele de colectare se întind pe o lungime de 10 km.

În ceea ce privește asfaltarea, doar pe o singură stradă mai este de lucrat, de la Bază spre IAS (care a fost omisă în proiectul inițial) și „căpătâie” la intrarea pe câteva străzi, dar mă bucur că am reușit să finalizăm aceste lucrări astfel încât cetățenii să poată avea condițiile de care au fost privați atâția ani. Tot ce s-a făcut este dovada că poți să faci orice, doar dacă vrei să muncești”, ne-a declarat Adrian Vasile, primarul comunei Andrășești.

În cel mai scurt timp va fi dat și ordinul de începe a lucrărilor la dispensarul medical din comună, în cadrul proiectului de „Modernizare, reabilitare, consolidare și dotare dispensar uman, comuna Andrășești”, lucrare finanțată de Ministerul Dezvoltării, care a fost adjudecată într-un final după ce a fost scoasă la licitație de patru ori, din cauza devizului neactualizat la valoarea de piață.

Proiecte sunt multe la nivelul localității noastre. Urmează să amenajăm un teren sintetic de sport, prin GAL-AFIR, proiectul l-am reevaluat și îl vom scoate la licitație. Termenul de finalizare este 2023, iar valoarea totală este de 3,8 miliarde de lei. Mai avem un proiect pentru înființare trotuare, pentru care am realizat deja proiectul tehnic, iar după ședința de aprobare a bugetului vom demara lucrarea. Mai avem prin CNI o sală de sport și reabilitare consolidare Școala Gimnazială (…)”, a mai spus edilul localității Andrășești.

Totodată, și-a propus să finalizeze proiectul pentru înființarea rețelelor de apă și canalizare, proiect cu care a avut probleme încă de la preluarea mandatului și pentru care a reușit să întocmească o nouă expertiză tenhico-financiară.

Am aprobat rezilierea contractelor în Consiliul local și acum suntem la reproiectare canal și, probabil, prin iunie, o vom finaliza și vom reuși să scoatem la licitație. Proiectul de apă este doar stradal, este unul pilon și până nu-l vom executa nu putem face un nou proiect care să acopere localitatea cu aducțiune apă și canal”, mai spune primarul.

 


Copyright 2020 - Global Marketing - All Rights Reserved                                                                                   Politica cookie                          Politica de confidentialitate