Campionatul European de Tenis 14&Under – Tennis Europe, Slobozia 2022

Echipa României luptă mâine cu Marea Britanie pentru câștigarea turneului

Organizat la Slobozia de Clubul Sportiv Satori, în calitate de organizator licențiat Tennis Europe, cu sprijinul Federației Române de Tenis, Consiliului Județean Ialomița, Primăriei Slobozia, firmelor Premier Com SRL, Agro Oil Service SRL, Ampa Agri și a clubului Tenis Con, care a pus la dispoziție baza sportivă, turneul de calificare Tennis Europe Summer Cups U14 la fete a avut un start perfect pentru România. Alexia Ioana Tatu, Giulia Safina Popa și Maia Ilinca Burcescu, pregătite de antrenorul Lucian Popa, au câștigat duminică cu 3-0 meciul cu Bosnia și Herțegovina, o întâlnire dominată categoric de echipa României. Azi, luni 27 iunie, de la ora 9.30 echipa României a avut în compania echipei Suediei un meci cu miză extrem de mare, calificarea în finala turneului.

SONY DSC

Obiectiv îndeplinit, victorie cu 2-1 (fetele noastre au câștigat cele două meciuri de simplu și au pierdut meciul de dublu) și accederea în finala care va începe mâine, marți 28 iunie, de la ora 9.30, în compania echipei din Marea Britanie. Deși deja calificată la turneu final care va avea loc în Italia, echipa României vizează mâine victoria, care i-ar aduce primul loc în turneul de la Slobozia și o poziție favorabilă la turneul final, acolo unde anul trecut a ocupat locul opt din opt participante. Așadar, mâine iubitorii tenisului din Slobozia sunt invitați să fie prezenți pe baza sportivă Tenis Con pentru a susține echipa României spre victoria finală.

SONY DSC

În alte ordine de idei, nu putem trece peste organizarea ireproșabilă a competiției, în care au fost implicate cluburile sportive Satori Art Slobozia (Cristi Ursu și Adrian Chițu nu se dezmint) și CSM Slobozia (Ilie Lemnaru a pus tot sufletul pentru desfășurarea acestei competiții ca și cum ar fi fost una de… fotbal), Consiliul Județean Ialomița și Primăria Slobozia, precum și clubul Tenis Con, gazdă ospitalieră pentru cele opt echipe participante la turneu.

SONY DSC

Și, ca totul să fie perfect, în această seară cele opt echipe au avut parte de o surpriză de proporții, întâlnire în Agora din Piața Revoluției cu zeci de copii și iubitori ai tenisului din Slobozia, întâlnire care a adus bucurie deopotrivă slobozenilor și oaspeților noștri. Momentul de vârf al serii a fost acela în care de o parte și alta a fileului s-au aflat, simbolic, echipele care vor fi față mâine în concurs.

Încă o dată, reiterăm invitația de a fi mâine prezenți pe baza Tenis Con Slobozia pentru a participa la un spectacol sportiv de nivel european.

Nicolae TACHE

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved