Căminul Cultural din Bărcănești, donat de moștenitorii fostului proprietar sătenilor din comună

* Pe pagina de faceebook a Primăriei Bărcănești, o postare prin care primarul Radu Nicolae aduce o veste menită să bucure întreaga suflare a satului: un act de donație a clădirii în care a funcționat până aproape de anul 1990 Căminul Cultural către Comuna Bărcănești. Reproducem ca atare postarea și așteptăm proiectul prin care acest edificiu va fi readus la splendoarea sa de altădată.

Stimați locuitori ai comunei Bărcănești!

Ne bucuram sa va aducem la cunostinta ca la data de 21 martie 2023 s-a parafat actul de donatie prin care doamna Cirlig Alice-Aurelia, una dintre cele doua mostenitoare ale defunctului Popescu Mari-Nicolle, a donat catre comuna Barcanesti cota de 50 la sută din proprietatea detinuta asupra fostului Camin Cultural (cladire si teren). Restul de 50 la sută din proprietate ii apartine celei de a doua mostenitoare, doamna Dumitru Rodica, care domiciliaza in Statele Unite ale Americii si care, conform declaratiilor dansei si a promisiunii facute, va dona partea dansei tot comunei Barcanesti la momentul intoarcerii in vara acestui an in Romania. Astfel, comuna Barcanesti va deveni singurul proprietar asupra fostului Camin Cultural.

Caminul Cultural Barcanesti a fost o cladire prin care generatii intregi ale Barcanestiului se identifica, legandu-ne sentimentele puternice fata de acest imobil. Multe din generatiile acestei comune aici au trait prima dragoste, aici au dansat pentru prima data, aici au vizionat primul film sau au vazut primul spectacol! Asadar inainte de valoarea lui financiara exista o legatura sufleteasca indestructibila!

Multumim inca o data doamnei Cirlig Alice -Aurelia si anticipat doamnei Dumitru Rodica pentru onoarea de a ne da posibilitatea de a repune in functie o cladire in care se regasesc majoritatea locuitorilor fosti si actuali ai acestei urbe!

Tot ce va putem promite este ca vom incerca sa redam Caminului Cultural stralucirea de altadata si sa il transformam intr-o cladire multifunctionala in care se vor putea organiza diverse evenimente cultural-artistice!

Pe locul disponibil, de aproximativ 2500mp, vom incerca construirea unui dispensar prin atragerea de noi fonduri UE precum si construirea unei Case a Casatoriilor, unde de asemenea se vor putea desfasura diferite evenimente.

Pana la intrarea in posesie deplina asupra imobilelor si consolidarea si reabilitarea cladirii, avem ca prioritate igienizarea zonei.

Comuna Barcanestia primit cu multa bucurie aceasta donatie, asa cum speram ca si dumneavoastra veti primi cu sufletul deschis reconstructia acestui edificiu care va fi al Barcanestenilor!

 

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved