Boboteaza la Fetești, 6 ianuarie 2022

Ziua de Bobotează la Fetești a debutat dis de dimineață cu slujbele oficiate de preoții parohiilor din municipiul de pe malul Brațului Borcea. La final, credincioșii au participat la sfințirea apei de Bobotează, despre care se spune că n-ar trebui să lipsească peste an din casa niciunia dintre noi.

A fost doar avanpremierea la ce avea să să se întâmple ulterior în Feteștiul care mai păstrează câte ceva din fostul oraș patriarhal din Bărăgan. Potrivit tradiției, Primăria municipiului Fetești a organizat evenimentul “Botezul cailor” la Biserica Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, un concurs cu premii pentru categoriile “Cel mai frumos atelaj” și “Cel mai frumos cal și călăreț” la Stadionul Municipal, precum și o competiție de recuperare a Crucii aruncată de preot în apele Brațului Borcea.

SONY DSC

Câștigătorii ediției din acest an la categoria “Cel mai frumos atelaj” sunt:

Dode Marian Cătălin – Premiul Special al Juriului

Cojocaru Nicoleta – Locul I

Tatu Liviu – Locul II

Ureche Adrian– Locul III

Dumitru Cătălin – Mențiune

Primele locuri în clasament la categoria “Cel mai frumos cal și călăreț” aparțin concurenților:

Dumitru Cătălin – Premiul Special al Juriului

Dode Marian Cătălin – Locul I

Tatu Liviu – Locul II

Ivan Benone – Locul III

Telceanu Ciprian – Mențiune

SONY DSC

Tânărul care a recuperat Crucea din apele Brațului Borcea se numește Mihai Claudiu.

Primarul Laurențiu Șonchereche adresază felicitări tuturor participanților și mult succes la competițiile următoare!

Nota bene, am consemnat prezența la manifestările din Fetești a președintelui Consiliului Județean Ialomița, domnul Marian Pavel, a deputatei de Ialomița Raluca Dumitrescu și, bineînțeles, a feteștenilor Luminița Barcari (deputat de Ialomița) și Cătălin Grigore (vicepreședinte al CJ Ialomița).

Nicolae TACHE

P.S.

A, da! Pentru că tot suntem în pandemie și nolens volens trebuie să respectăm regulile stabilite de mai sus pușii noștri, în incinta stadionului din Fetești n-a intrat picior de feteștean, marea majoritate a celor prezenți la concursul  fiind nevoiți să rămână în afara porților. Sinceri să fim, n-au avut nimic de pierdut, ba dimpotrivă, au putut să admire mai de aproape frumusețea atelajelor, eleganța cailor și abilitatea călăreților.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved