Ziua de Bobotează la Fetești a debutat dis de dimineață cu slujbele oficiate de preoții parohiilor din municipiul de pe malul Brațului Borcea. La final, credincioșii au participat la sfințirea apei de Bobotează, despre care se spune că n-ar trebui să lipsească peste an din casa niciunia dintre noi.
A fost doar avanpremierea la ce avea să să se întâmple ulterior în Feteștiul care mai păstrează câte ceva din fostul oraș patriarhal din Bărăgan. Potrivit tradiției, Primăria municipiului Fetești a organizat evenimentul “Botezul cailor” la Biserica Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, un concurs cu premii pentru categoriile “Cel mai frumos atelaj” și “Cel mai frumos cal și călăreț” la Stadionul Municipal, precum și o competiție de recuperare a Crucii aruncată de preot în apele Brațului Borcea.
Câștigătorii ediției din acest an la categoria “Cel mai frumos atelaj” sunt:
Dode Marian Cătălin – Premiul Special al Juriului
Cojocaru Nicoleta – Locul I
Tatu Liviu – Locul II
Ureche Adrian– Locul III
Dumitru Cătălin – Mențiune
Primele locuri în clasament la categoria “Cel mai frumos cal și călăreț” aparțin concurenților:
Dumitru Cătălin – Premiul Special al Juriului
Dode Marian Cătălin – Locul I
Tatu Liviu – Locul II
Ivan Benone – Locul III
Telceanu Ciprian – Mențiune
Tânărul care a recuperat Crucea din apele Brațului Borcea se numește Mihai Claudiu.
Primarul Laurențiu Șonchereche adresază felicitări tuturor participanților și mult succes la competițiile următoare!
Nota bene, am consemnat prezența la manifestările din Fetești a președintelui Consiliului Județean Ialomița, domnul Marian Pavel, a deputatei de Ialomița Raluca Dumitrescu și, bineînțeles, a feteștenilor Luminița Barcari (deputat de Ialomița) și Cătălin Grigore (vicepreședinte al CJ Ialomița).
Nicolae TACHE
P.S.
A, da! Pentru că tot suntem în pandemie și nolens volens trebuie să respectăm regulile stabilite de mai sus pușii noștri, în incinta stadionului din Fetești n-a intrat picior de feteștean, marea majoritate a celor prezenți la concursul fiind nevoiți să rămână în afara porților. Sinceri să fim, n-au avut nimic de pierdut, ba dimpotrivă, au putut să admire mai de aproape frumusețea atelajelor, eleganța cailor și abilitatea călăreților.