Blocuri de locuințe pentru tineri la Fetești

Primăria Municipiului Fetești a reușit să depună joi, 30 iunie, cererea de finanțare pentru construirea a cinci blocuri de locuințe prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Componenta C10 – Fondul local.

Fiecare ansamblu de locuit va avea câte șase apartamente cu două camere, care vor fi destinate tinerilor, respectiv specialiștilor din sănătate și învățământ.

Valoarea proiectului, care urmează să intre în etapa de evaluare este de 10.840.523,81 lei, fără TVA.

Aceasta este a patra depunere de proiecte prin PNRR după cele de pe 6, 16, respectiv 30 mai. În urma acestora Feteștiul are posibilitatea să beneficieze de renovarea energetică a 14 blocuri de locuințe, de reabilitarea energetică a opt clădiri publice printre care se numără dispensarul TBC, corpul B al Școlii Gimnaziale “Mihai Viteazul”, corpul C al Liceului Tehnologic “Anghel Saligny și Centrul Social ”Lucia”, precum și de sisteme de supraveghere video, de dotările necesare pentru un centru de monitorizare, de un panou informativ pentru persoanele cu dizabilități, de mobilier urban de tip SMART și de două autobuze electrice care vor circula pe ruta Fetești – Stelnica și retur.

La momentul actual, cred că Feteștiul este singurul oraș din județul Ialomița care a depus proiecte pe toate axele de finanțare PNRR. Ne bucurăm și ne pregătim să depunem în continuare și pe alte axe care se vor deschide în curând, de genul creșelor pentru copii și multe alte lucruri. (…) Așa cum am spus de foarte multe ori, singura șansă de dezvoltare a municipiului Fetești este de a atrage fonduri, fie ele europene, naționale sau județene”, a declarat primarul Municipiului Fetești, Laurențiu Șonchereche.


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved