BLITZ

Demolarea industriei românești

A început demolarea fostei fabrici „Aversa” de la Obor din București. „Aversa” era o companie producătoare de pompe centrifugale, singura din România și din Europa de Est care încerca încă din 1882 să realizeze produse cu iz industrial. În 2004, un producător italian a luat pachetul majoritar de acțiuni și după zece ani a intrat în insolvență. Fabrica „Aversa” producea pompe care aduceau apa din Dunăre în sistemele de irigații din Bărăgan. Aici au fost produse pompe pentru termocentralele de la Turceni, Rovinari și Drobeta și pentru prima dată în Europa de Est începuse producția de pompe nucleare. Cu pompe de la „Aversa” au fost construite trei rafinării și un sistem de irigații complet în Irak și în Egipt. Jumătate din alimentarea cu apă din Dubai folosea pompele de la „Aversa”. Insolvența a apărut peste noapte, proiecte strict secrete ale fabricii dispar și începe înființarea firmelor căpușe care fac câștiguri mari și rapide din pierderile fabricii. Fostul director Gheorghe Matei declara în 2016: „Ghinionul acestei fabrici este că stă pe zece hectare în zona Obor”. Așadar, vom face irigații aducând pompe din străinătate iar cu cele produse aici vom iriga 7 clădiri cu 20 etaje, 6 cu 15 etaje, una cu 11 etaje, alta cu 8 etaje, două cu 22 etaje și 4 turnuri cu 27 etaje. Să fie primite!

De la Golf la natație

După ce a cucerit două medalii de aur la Campionatele Mondiale de Natație de la Budapesta, David Popovici a impresionat și la Europenele pentru juniori de la Otopeni, unde a cucerit cinci medalii. Și, hop, Iohannis nu ne mai îndeamnă să jucăm Golf. I-a conferit lui David Ordinul Național „Steaua României” în grad de cavaler iar antrenorului Adrian Rădulescu Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de cavaler. Ca să arate că se ocupă de sportul românesc, Iohannis a spus, printre alte inepții: „Rezultatele sportivilor obligă autoritățile să facă o prioritate din acest domeniu”. Așadar, dacă nu se obțineau aceste rezultate nu ne interesa decât Golful, căci avem piscină, saună, patinoar și teren de tenis la Vila Lac 2 construită de Gheorghiu Dej în 1963. Pentru a scoate mirosul comunist înainte de a se muta aici Iohannis, s-au cheltuit 900 000 de euro. Pentru un bazin de înot nu s-au găsit și de aceea acest tânăr medaliat a mulțumit așa: Aș vrea să mulțumesc tuturor românilor și tuturor oamenilor care ne-au fost aproape, care ne-au transmis energie pozitivă”. Ați, auzit, domnule președinte, cui a mulțumit acest tânăr minunat, pe care Victor Ciutacu îl face nesimțit pentru că, vezi Doamne, n-a venit să-și ea Steaua României de la dumneavoastră cu papion la gât, ci îmbrăcat așa cum îi stă bine unui sportiv, în treningul în care asudă zi de zi? Păi, măi neisprăvitule, nu crezi că cea mai mare onoare pentru președintele lui ar fi fost ca David să vină la ceremonie îmbrăcat în chilot și cu cu casca pe cap, așa cum a câștigat titlul (titlurile) de campion mondial?

Piață liberă la doctorate

Noua lege a educației, aflată în dezbatere, desființează CNATDCU, instituția cheie în analizarea plagiatelor. Astfel, premierul Nicolae Ciucă, și după el o armată de plagiatori, vor scăpa de analiza acestei instituției dacă legea va intra în vigoare. Această instituție a funcționat bine când Băsescu îl făcea pe Ponta „dotore” și i se ridica titlul de doctor în drept, în schimb pentru doamna Kovesi, care plagiase doar 5 la sută, nu a funcționat. Acum, când Emilia Șercan a descoperit că lucrarea de doctorat a premierului Ciucă are din totalul de 138 de pagini 42 plagiate, gata, desființăm Consiuliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare printr-o tentativă de mușamalizare a oricărei fraude. Mă, Ciucă!Acesta este Programul „România Educată” inițiat de Iohannis?

Gheorghe Marinel

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved