BLITZ

 

La treabă”!

După ce și-a instalat „guvernul lui”, format din 18 ministere, Klaus Iohannis nu a oferit niciun pahar de șampanie după depunerea jurământului de către noii miniștri și printr-un discurs scurt a încheiat sec: „La treabă!”. Exact ca în brigăzile artistice de agitație care îndemnau pe cei leneși cu lozinca „La muncă!”. Dar, inainte de a instala „guvernul lui”, domnul președinte și-a adus aminte că pădurile au fost tunse de austrieci mai bine de cinci ani și că trebuie replantate. Astfel ca, după ce copacii vor crește vreo patruzeci de ani și vor fi buni de cherestea, să poată fi tăiați din nou. Nu a mai stat pe gânduri, și-a luat cazmaua și cizmele și a plecat la plantat puieți. Asta pentru că nu avea ce face, Sibiul fiind în carantină. Dar, iată că, brusc, rata de infecție a scăzut și Sibiul a ieșit din carantină. Prilej ca împreună cu armata de sepepiști să meargă acasă după o lună de zile. De Crăciun a mers la biserica lui, cu doamna Carmen de mână, care, ca vara, își etala genunchii. Nu se știe dacă în biserică sepepiștii au păstrat distanța legală, dar știm că la Constanța IPS Teodosie a împărtășit toată lumea, inclusiv copii mici, cu aeeași linguriță. Pentru că nu s-a păstrat distanța, jandarmii au aplicat amenzi, existând riscul infectării, dar împărtășania cu aceeași linguriță nu a creat acest risc!

Revelion cu Tinel

Rău a procedat Ludovic Orban când nu l-a pus pe Tinel Gheorghe, fost deputat și președintele organizației liberalilor din Ialomița, pe lista candidaților la alegerile parlamentare. Acum, seară de seară nu îl mai vedem, uneori și pe trei televiziuni, ca formator de opinie și analize politice controversate de ceilalți invitați, de faptul că ani de zile a făcut ce i s-a spus de la partid sau i se dicta pe tabletă. Să vedem acum cine mai are acest curaj în exprimări cu cei din opoziție. Să vedem acum cine mai face „Pasajul de la Drajna”, cine mai monitorizează corodarea podului de la Dridu, cine se mai ocupă de managerul spitalului județean, de activitatea președintelui Consiliului Județean, de primarul din Fierbinți, de arbitri care vor arbitra echipa locală. Dar, nu-i nimic, domnul Tinel are veleități artistice și participă la repetițiile spectacolului de revelion organizat de România Tv. Deocamdată nu l-am văzut decât în câteva secvențe de la repetițiile transmise de postul respectiv. Dacă în anii care au trecut a cântat „Inimă de țigancă”, îi sugerăm ca anul acesta să introducă în repertoriu romanța „De-ar ști omul ce-l așteaptă” de Parasciv Oprea, pe versuri de Eugen Rotaru.

Umor voluntar

Cotidianul TNR ne spune că premierul Câțu, care este acuzat că are prea puține femei în guvern, a replicat dur: „E guvernul Câțu, nu Țâțu”. În același timp, se spune că încă nu s-a instalat în birou pentru că trebuie să-l aerisească două săptămâni de fumul țigărilor de foi ale lui Orban. În fine, se dă sfoară în țară că Dan Barna i-a păcălit pe cei de la UDMR, care au pus la sport pe vărul lui, Țanțoș (Tanczos Barna).

Gheorghe Marinel

 

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved