BLITZ

 

Colind pentru coaliție

(parodie după Tudor Gheorghe)

Trei negociatori / Dintre cei mai mari / ( PNL, USR și UDMR ) /S-au trezit în zori / Pe la cântători / Pe ochi s-au spălat / Și s-au peptănat / La Iohannis au plecat / Drumul va fi greu / Până la guvernul meu / Dar au fost chemați / Să fie întrebați / Cine, cum și când / Pe ciolan plângând / Cine i-a-ntristat / Și i-a-nlăcrimat / Orban a demisionat / Ciucă s-a înscăunat / Câțu s-a îngrășat / Cu-așa multe kile / Prim ministru ca să fie / Iară Barna, cel bățos / Nu e săptămână / Să nu dea din mână / A amenințare / Am o cofă și-o căldare / Cioloș e mai mare / Doamne, parcă-s fiare / Ne uităm la ei / / Lacrime ne pică / Și-i privim cu frică / Că la anul care vine / O s-o ducă ei mai bine / Iară noi, ca-n vechi poem / Plângem și mâncăm / Și fără să vrem / Doamne, ne-ngrășăm! / Bate vânt uscat, nu plouă / Sărăcia scoate ouă / Crăciun fără promoroacă / Avem aur și șoșoacă.

Johannis n-a văzut, n-a auzit!

În ultima conferință la Cotroceni, aranjată pentru a discredita „pesedeul”, președintele Iohannis a fost întrebat de către jurnalista Alina Manolache de la ziarul „Libertatea” dacă știe ceva în legătură cu destituirea lui Ovidiu Ianculescu, neangajat politic, ajuns prin concurs director la Apele Române din județul Mureș și care a fost înlocuit cu un membru PNL consilier al unui senator fără nicio legătură cu acest domeniu. La fel, au fost înlocuiți prin aceeași metodă încă 18 directori și, drept urmare, la Administrația Prezidențială a fost trimisă o petiție care a ajuns spre rezolvare la Ministerul Mediului, cel care a coordonat aceste destituiri. Răspunsul lui Iohannis: „Nu cunosc această speță, o să mă informez, după ședință”. Asta e România normală a lui Iohannis. Dacă făcea „pesedeul” așa ceva, cunoștea speța și totul era toxic și nelegal.

Comisie pentru avizat wc-uri

Ministerul Educației a înființat o comisie pentru eliberarea de avize necesare pentru amplasarea de wc-uri mobile, tip container, în curtea școlilor care au… toilete în curte! Înființarea comisiei s-a făcut prin ordin al ministrului Monica Anisie pe 9 decembrie 2020. Comisia are în componență șase persoane și trebuie să „certifice necesitatea amenajării grupurilor sanitare în vederea derulării în condiții de siguranță sanitară a activităților didactice.” Formată din șase persoane, fiecare membru al comisie va avea răspunderi precise. Unul va stabili ca wc-ul să nu fie amplasat cu ușa spre Nord ca să n-o blocheze viscolul, altul nu va da aviz dacă wc-ul este amplast lângă un gard unde latră un câine. Să nu se sperie elevul și să iasă cu chiloții în vine. Doi vor trage apa să vadă cum funcționează iar ceilalți doi vor face proba fără să fie constipați. Urmează tăiatul panglicii, separat pentru fete și băieți. Așa că, bine ați făcut doamnă Luminița Barcare că ați plecat din minister, că vă trimitea ministresa Anisie să vedeți dacă mai au ăia la Axintele WC-ul în curte.

Gheorghe Marinel


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved