BLITZ

Rupte din cotidian

Mai mulți susținători ai vechiului regim au cerut reluarea procesului soților Ceaușescu pentru a fi condamnați cu suspendare sau la vechiul loc de muncă * O statistică arată că numărul cazurilor de demență se va dubla până în 2030 * Asta înseamnă că va fi mai mic decât cel al analfabeților * Între Patriarhia Română și Ministerul Agriculturii se va semna un protocol de colaborare * Se pune întrebarea dacă ministerul va plăti ceva bani preoților atunci când aceștia se roagă să vină ploile * Dacă vreți să vă lăsați de fumat, consumați zilnic 200 grame de caviar * În felul acesta n-o să mai aveți bani de țigări * Când au aflat că și anul viitor vom avea călduri insuportabile, comercianții de căciuli și iupe care vin de obicei la Slobozia au hotărât să se mute în Groenlanda * O bătrână de 90 de ani a trecut cu brio anul întâi la o facultate * Întrebată de ce vrea să facă o facultate la vârsta asta, a răspuns că la nunta de aur soțul ei a avut dorința să se culce cu o studentă * Un satelit american a depistat pe plaja de la Vama Veche o apariție stranie * O pițipoancă purta chiloți și sutien * După show-ul lui Ghebosu susținut la UNTOLD, mulți fani își schimbă numele în Gh. Bosu * O companie de telefonie va pune în vânzare o nouă cartelă pre-pay cu 3000 de minute gratis inclusiv… interceptările.

Să nu faci ce face popa

Înainte de Sfânta Marie, în ziua de 12 august mă aflam la cumpărături la un supermarket din Slobozia. La rând la casă, aveam în fața mea un bărbat voinic cu barbă stufoasă îmbrăcat în haine preoțești. M-a rugat să-l ajut să-și așeze cele cumpărate pe bandă pentru a merge rândul mai repede. Biscuiți, banane, portocale, apă plată, prosoape de bucătărie, un baton de salam de Sibiu și o pulpă de carne de porc. Părinte, păi, nu e post ? Păi nu-i pentru mine, îmi răspunde. Cei din rând zâmbeau. Ajung la casă și plătesc cu cardul. Preotul mă întreabă dacă am reducere dacă plătesc cu acel carton. Îi răspund că nu am nicio reducere, plătesc mai repede și așa se va plăti și la biserică de la 1 ianuarie pentru serviciile religioase, inclusiv cumpărarea de lumânări. S-a uitat la mine și mi-a spus că banul trebuie văzut. Eu i-am spus că banul e ochiul dracului. A plecat îmbufnat și afară s-a așezat la rând să cumpere mici, după ce și-a descărcat marfa în portbagajul unui Ford. Probabil avea dezlegare și pentru mici.

Salarii în funcție de competență

Încă se lucrează la mult disputata lege a salarizării. Se prevede ca pentru anumiți bugetari să se acorde compensații în funcție de competență și pregătire profesională. Vor fi acordate sporuri considerabile pentru cei care reușesc să-și facă timp pentru a practica alte jocuri pe calculator decât cele uzate moral și depășite. Astfel, cine știe Freecel și Hearts va primi bonusuri consistente și va fi obligat să își treacă în CV această specialitate secundară. De asemenea, fumătorii vor primi spor de toxicitate și timpul folosit pentru fumat va fi pontat dublu.

Gheorghe Marinel

 

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved