BLITZ 1133

Dresor de lei și de fraieri”

Considerat unul dintre cei mai periculoși interlopi din București, Nuțu Cămătaru împreună cu Codin Maticiuc au lansat cartea biografică „Dresor de lei și de fraieri – viața lui Nuțu Cămătaru”. Numai în 48 de ore cele 150000 de exemplare s-au vândut ca pâinea caldă. În paginile cărții apar nume importante din politica românească și din monden, persoane ca Adrian Năstase, Adriean Videanu, Gabriel Oprea, Liviu Dragnea despre care Cămătaru spune că a avut legături cu ele. Tirajul doi al cărții e aproape gata. Este vorba de încă 30.000 de exemplare, iar cine a făcut precomandă va primi cartea în mod sigur, a declarat Codin Maticiuc. Astfel, Nuțu Cămătaru a devenit primul interlop care a ajuns în atenția publicului printr-o creație literară. Ce Liiceanu, Pleșu sau Cărtărescu, interlopul e citit. Cartea a ajuns să se vândă și cu 400 de lei. Și cum era normal, au apărut și reacțiile pline de umor. Spre exemplu, se zice că dacă împrumuți cartea de la bibliotecă și nu o restitui în trei zile plătești dobândă autorului sub formă de camătă de 5 ori prețul cărții. Dar, cel mai serios lucru este că la concurența creată pe piață rețelele care vând cartea lui Iohannis „Pas cu Pas” au început o campanie publicitară prin care anunță reducerea prețului, acesta ajungând la 9 lei sau 14 lei exemplarul. Asta e soarta președinților când se apucă de scris.

New York Times despre rata de deces Covid -19 în România

Ziarul New York Times titrează faptul că oamenii ezită să se vaccineze din cauza puternicelor forțe online și din lumea reală a celor care se opun. România este descrisă ca a doua țară din Europa cu cea mai scăzută rată de vaccinare și cea mai mare rată de deces per capita din lume ca urmare a infecției cu Covid -19. Aproximativ 44 la sută dintre adulți au primit cel puțin o doză, devansând Bulgaria aflată la 29 la sută. În țările UE rata de vaccinare este de 81 la sută. Cel mai influent ziar de stânga din SUA comentează negativ faptul că Biserica Ortodoxă română nu a acordat sprijinul pentru campania de vaccinare. Deși Patriarhul Daniel le-a recomandat enoriașilor să asculte de doctor, mulți clerici locali și unii episcopi influenți au denunțat vaccinurile ca fiind opera diavolului. Dă-l dracului de vaccin, mergeți să pupați moaște și gata Covid !

Privilegii la BNR

Liviu Alexa publică pe sit-ul „Strict secret.ro” un articol devastator la adresa Băncii Naționale, în care se arată cum a „tocat BNR în 2021 milioane de euro pe modernizarea toaletelor, pe fructe de mare, cașcaval, șervețele umede, carne proaspătă, servicii turistice și hoteliere, reviste și ziare. La BNR nu va fi niciodată criză, poporul să se descurce.” În articol este înserat obiectivul fundamental al BNR de a asigura și menține stabilitatea prețurilor, sprijinirea politicii economice generale a statului. Dar cine împarte banii României își face parte din ei. „Greii din conducerea BNR au salarii imense, la fel și restul angajaților (câteva mii), plătiți cu salarii regești și lucrând în condiții privilegiate. Reabilitarea toaletelor -7.387.794 lei, fructe de mare -1 281167 lei, cașcaval-834.261 lei, șerveșele umede – 155.342 lei, carne proaspătă – 7.881.121 lei. Salariu mediu în BNR este de circa 1850 de euro net pe lună, fiind de 4 ori mai mare decât salariul minim pe economie și cu 60 la sută mai mare decât salariul mediu din sistemul bancar. BNR toacă pe cheltuielile cu personalul circa 367 milioane de lei pe an, circa 6 milioane pe cheltuielile administrative și încă 9 milioane de euro pe alte cheltuieli generale. Nici dracii nu verifică BNR”, încheie articolul. Poate Ecaterina Teodoroiu (care apare pe noua bancnotă de 20 lei) să ia măsuri sau de ce nu doamna Dăncilă, care e pe acolo și ea.

Gheorghe Marinel

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved