BLITZ 1130

Dezvăluirile lui Liviu Dragnea

Liviu Dragnea, Fostul președinte al PSD, într-o emisiune difuzată de „Realitatea plus” a susținut că aducerea PSD la guvernare într-o coaliție alături de PNL și UDMR are ca scop final modificarea Constituției și transformarea României în republică parlamentară. Ținta finală: Klaus Iohannis să ajungă premier după ce își termină mandatul. Dragnea a reluat acuzațiile că PSD este condus din exterior și că numeroși membri ai partidului vor să demisioneze. „PSD este condus din exterior, ei nu mai au comanda din interior, sunt marionete. Este foarte greu pentru marea masă. Au 40 la sută în sondaje, nu contest asta. Și înțeleg pe toți cei din PSD care vor să plece. Nu vor să fie conduși de marionete.”

Deci, liderii PSD sunt marionete. Vă amintim, domnule Dragnea, că pe Grindeanu și Dăncilă dumneavoastră i-ați numit prim miniștri. Atunci, ale cui marionete erau? Din nou, Liviu Dragnea a adus acuzații serviciilor secrete că sunt implicate în numiri de funcții înalte, lansând un atac dur asupra conducerii, despre legăturile lui Vasile Dîncu cu SRI. Știți cine l-a adus pe Dîncu în PSD? Liviu Dragnea. El, care acum ne spune că „cine a fost într-un serviciu secret este până la moarte acolo”. Despre prezența sa la vila K3, când tăia porcul pentru Maior și Coldea, Dragnea tace. Se apropie Crăciunul, poate repetați figura.

Cri, cri, cri, toamnă gri

Comisia Europeană a autorizat un nou aliment pentru comercializarea în UE: lăcusta călătoare. Este a doua insectă care primește autorizare, după viermele de făină. Lăcusta va fi disponibilă congelată, uscată și sub formă de pudră. De asemeni au fost identificate și alte insecte ca o sursă foarte nutritivă și sănătoasă cu conținut înalt de proteine, vitamine, fibre și minerale. Se afirmă că 80 la sută din populația planetei deja mănâncă insecte și nu va dura mult până când vom găsi feluri de mâncare cum ar fi furnica roșie pane și supă de scorpion. Nu trebuie să ocolim Thailanda, unde găsim meniuri cu gândaci de iunie în cremă de brânză, greieri pe bețișoare sau omida sushi. Când cineva a fost în Vietnam și a mâncat friptură de câine, atunci când făcea pipi lătra și ridica un picior pe stâlp. Acum, probabil, după o porție de greier pane începi să cânți „Cri ,cri, cri , toamnă gri / Nu credeam c-o să mai vii, înainte de Crăciun / Să n-aud un guițat în ziua de Ignat”. Și o să vedeți că o să apară și pesta lăcustei.

O bere pentru calul meu

În 1974 în Editura „Scrisul Românesc” a apărut romanul „O bere pentru calul meu”, roman semnat de Dumitru Radu Poescu. În roman descoperim traiectul căderii, destinul celui mai puternic, momentul fisurii în care întrebarea „cine erai tu?”, certifică victimele și călăii, cei puternici și cei slabi. Eu am cal, te domin, e calul meu pe care îl călăresc și dacă vreau vin cu el la masă și îi dau o bere. Și iată că în comuna Nana din județul Călărași, acolo unde Băsescu și fiica sa Ioana au luat cu japca trei sute hectare de pământ, fără a avea vreun cal, mai mulți bărbați cu vârste între 25 și 46 de ani au participat la un chef împreună cu un cal „fără ai aplica agresiuni”, după cum a transmis IPJ Călărași. Cică „în urma actului de teribilism al unuia dintre bărbați în încercarea de a ridica cabalina pe umeri nu au suferit leziuni, nefiind încălcată nicio normă în domeniul protecției animalelor”. În concluzie, deducem că animalul nu a fost amendat fiindcă după ce a băut bere nu a fost prins trăgând căruța pe drumurile publice. În schimb, petrecăreții au fost amendați conform Legii 55 / 2020 pentru că nu purtau mască și nu aveau … zăbală.

Gheorghe Marinel

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved