BLITZ 1114

 

Dosare penale pentru urșii corupți

După ce un tânăr de 26 de ani atacat de un urs a fost găsit decedat într-o pădure din județul Harghita, Jandarmeria, Garda de Mediu și Agenția de Mediu au elaborat documentația necesară emiterii acordului de extragere a ursului care a cauzat decesul. Se iau mai mulți urși, se introduc în căciulă și are loc extragerea, ca la loto. După care, ursului ieșit vinovat i se va consulta cazierul judiciar, antecedentele și se vor lua și amprente. Doi porci, o capră și patru gâște vor fi audiați ca martori. Dacă ursul a fost în legitimă apărare, omul atacat va plăti amendă. În cazul nostru, acesta fiind decedat amenda va fi suportată de familie. De unde să se știe care a fost ursul ce a provocat decesul, dacă nici până acum nu se cunosc atentatorii de la Arad cu mașina care a explodat! Când s-a eliberat autorizație pentru ca prințul din Liechsteinstein să împuște un trofeu, nu s-a mai făcut nicio comisie. Asta e! Se plimbă ursul de colo până colo și omul atacat la două noapte așteaptă comisia. Aflăm în ultima oră că și în județul Mureș a fost găsit în pădure un om ucis de urs. Altă comisie, altă mormăială.

Averea Casei Regale

Familia Regală a României deține patru castele, aproape 20.000 de hectare de pădure, trei imobile și un teren în București, un imobil și terenuri în Sinaia și câteva cabane în zona Azuga-Predeal. De administrarea acestei averi se ocupă Principele Radu Duda, soțul Pricipesei Margareta. Complexul Castelului Peleș este administrat de Muzeul Național Peleș, care plătește o chirie anuală de 120-200 mii de euro, în funcție de încasări. Cu toate acestea, membrii monarhiei au probleme cu lichiditățile și au propus statului român să finanțeze cu 4,5 milioane de euro în fiecare an activitățile monarhiei. Și nea Ion are probleme cu plata întreținerii și are rate la bancă, a fost disponibilizat, dar nu e ajutat de stat, că nu face parte din monarhie. Încă din 2016, Guvernul Cioloș a lansat Legea Finanțării Casei Regale, care asigură finanțarea de la bugetul de stat, inclusiv plata unor impozite, accize și alte taxe precum și plata a 20 de posturi în serviciul administrativ. Pe ei nu-i disponibilizează nimeni, iar Casa Regală nu completează declarație de avere, pentru că nu are pix.

Drăgulescu și capacul de la WC

Prezenți la Olimpiada de la Tokio, unii sportivi au rămas impresionați de tehnica regizorală a spectacolului organizat în deschiderea evenimentului de cele 22 de mii de drone care au evoluat în spațiul nocturn, realizând globul terestru cu oceane și continente. Alții, precum Marian Drăgulescu, au rămas impresionați de capacul de la WC. Gimnastul Drăgulescu, impresionat de tehnologia japonezilor aplicată la toaletă, era încurcat în multiplele opțiuni pe care le avea capacul: „Au și instrucțiuni pe ele, în detaliu. Nu am avut curajul să apăs pe acele butoane, că nu știam dacă mă stropește și unde mă stropește ”. Asta l-a impresionat. Probabil asta a fost cauza de a ratat calificarea în finală la sărituri. S-a antrenat prea mult cu capacul și se întoarce acasă cu „Capacul de aur”.

Gheorghe Marinel

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved