BLITZ

Rupte din cotidian

Consiliul Național al Audovizualului le va interzice lui Gelu Vișan și Monica Tatoiu să apară la 5 posturi de televiziune în același timp * Mulți români își doresc încă de mici să fie șomeri sau musafiri, când vor fi mari * Un vecin a dat pentru carnetul de șomer de mai multe ori (chiar dacă i s-au oferit mai multe locuri de muncă) și până la urmă l-a obținut din… Spania * În Sectorul 1 al Capitalei au apărut lozinci cu sloganul electoral: „Revotând-o pe primărița noastră în 2024, nu vei mai avea probleme cu gunoiul la tomberon. Vei putea să-l arunci direct în stradă” * După ce a fost decorată cu Ordinul „Steaua României ” și cu mai multe ordine de la Ambasada americană, Laura Codruța Kovesi așteaptă noi … ordine * Ce a făcut Iohannis pentru țară ? Ce va scrie istoria despre el după expirarea mandatului, când cineva o să fie întrebat dacă știe cine a fost Iohannis? Va răspunde că a fost un mare conducător care a eradicat ciuma roșie după ce a unit-o cu holera portocalie, ne-a învățat cum să purtăm mască, să ne spălăm pe mâini și să nu mergem la azile când vom avea nevoie * Și ne-a mai învățat că atunci când auzim un cântec care ne invită să ne deșteptăm cum să ținem apăsat pe inimă mâna dreaptă * Ne-a mai învățat și câteva lovituri cu crosa la Golf și câteva viraje cu cristiane la schiat.

Moștenirea lătratului

Dimitrie Sturdza a fost unul din cei mai longevivi premieri ai României. A fost de opt ori ministru și premier de patru ori. A rămas în istorie ca un om politic, diplomat și fondator al Partidului Liberal, istoric și economist, dar și singurul premier care și-a pierdut mințile și a ajuns la spitalul de nebuni. Pe vremea când deținea și funcția de șef al PNL, fiind supus unor presiuni și tensiuni mari s-a îmbolnăvit de nervi. De multe ori, în ședințe începea să plângă și umbla în patru labe pe sub masă, lătrând la miniștri. Regele Carol I l-a dus la o clinică în străinătate, unde i s-a confirmat boala și a murit la 81 de ani, pe 8 octombrie 1914. Ne-am informat și am afla că boala lui Sturdza se transmite din generație în generație la politicieni. Dacă uneori se mai latră în diverse ocazii la televizor, în parlament sau în campanii electorale, asta se datorează mai ales foamei pentru ciolan. Mai cu seamă acum, când se va scumpi și hrana pentru câini. Spre deosebire de Sturdza, acum cei care suferă de lătrat nu umblă pe sub mese, ci participă la mese bogate cu ciolane îmbibate în icre negre și stropite cu șampanii scumpe.

Învățați să cântați !

A fost întocmită o listă de prețuri de către impresarii cântăreților și ai proprietarilor de cluburi. Mulți dintre ei câștigă într-un minut cât câștigă alții într-o lună. Inna 160 euro / minut, Smiley – 140 euro / minut, Horia Brenciu 10000 euro pentru un concert live, Holograf 150 euro / minut, pentru toți membrii formației, Ștefan Bănică junior 180 euro / minut, Alex Velea 4000 euro pentru un concert live, Andra 120 euro minut. La maneliști sute de euro fără număr pentru o nuntă sau chiulaba. Unde ești tu, Gică Petrescu? Pensionari, șomeri, asistați social, medici, profesori, funcționari publici, învățați să cântați (în special manele) și nu mai protestați.

Gheorghe Marinel

 

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved