BLITZ 1094

 

Sarmale în foi cu Dinescu, Liiceanu și Blandiana

Scriitorul slobozean Mircea Dinescu, bucătar profesionist, fiul șefei de la Alimentara E-14, fostă secretară de partid pe Comaliment și a lui Nea Fănică, fost lider de sindicat la Industria Locală, cumătru cu primul secretar Gheorghe Tănase, într-o dispută cu filosoful Gabriel Liiceanu a afirmat că acesta este „un conțopist al abjecției care-și scoate creionul de după ureche spre a face meticulos inventarul obiceiurilor bicisnice și al deșertăciunilor cu care m-a pedepsit Dumnezeu”. News.ro rememorează ironic faptul că disputa cu Liiceanu a fost provocată de atacul lui Dinescu la adresa Anei Blandiana, care a povestit în cartea sa „Soră lume” un episod cu următorul text: „Un disident care se lăfăie într-un comportament de pușlama ordinară, scandalagiu, vedetă, mitocan, poftangiu, un clovn isteric locuit pe patima căpătuielii”. Asta înseamnă că Ana Blandiana nu a mâncat la el sarmale cu agrișe și suc de portocale făcute la Tvr 1, dar are prilejul să le mănânce acum la Prima Tv, unde Mircea s-a mutat cu cratițe, strecurători, polonice și lăutari.

Marea resetare

Invitat la Canalul Tv 33, expertul ONU Călin Georgescu a dezvăluit secrete ale Forumului Mondial de la Davos, locul unde miliardarii lumii au pregătit „Marea resetare a lumii”. Promotorul inițiativei „Marea resetare” este Klaus Schab, acum în vârstă de 82 de ani. În esență, planul urmărește instituirea unei conduceri suprastatale de către un consorțiu „de grei” ai planetei susținut de mari jucători de bursă. În septembrie 2019, Donald Trump a izbucnit și a arătat că „viitorul nu aparține globaliștilor, ci membrilor națiunilor suverane și idependente”. După această afirmație orice dialog între Trump și Soroș s-a închis și la scurt timp a apărut Coronavirusul. Interesantă coincidență.

Cu sau fără mască

Radu Ciornei, deputat USR, medic cercetător în microbiologie, imunologie și genetică moleculară, este de părere că ar trebui să renunțăm la purtarea măștii în aer liber începând din luna mai. Când suntem în spațiu deschis, afirmă acesta, probabilitatea de a ne infecta este foarte mică la temperaturi ridicate. El consideră că măștile nu sunt necesare când avem temperaturi de plus 20 de grade și dacă distanța este posibilă. Atunci când distanțarea nu e posibilă, scoatem masca din geantă sau buzunar și o folosim. Pe de altă parte, mai specialist decât specialiștii, președintele Klaus ne îndeamnă să purtăm mască oricând și oriunde.

Gheorghe Marinel


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved