BL I T Z

Arături adânci în Ministerul Agriculturii

Noul ministru al agriculturii, Adrian Chesnoiu, este pus pe fapte mari și vrea să pună în ordine lucrurile în minister cât și la instituțiile aflate în subordine. Domnul ministru mai spune că nimeni nu va mai lucra fără indicatori de performanță și calendar de implementare a programului. „ Voi face o analiză la toate agențiile din subordine pentru că ne așteaptă provocări destul de mari cu noul Plan Strategic. Oricum, văd că sunt prea mulți șefi aici, prin minister, și fermierii sunt în câmp. De acum încolo, când vom trece orice proiect de act normativ prin care fermierul trebuie să prezinte o serie de acte, o să pun acest lucru în cârca angajatului, adică el să obțină toate documentele care emană de la alte instituții ale statului, nu fermierul. Ei sunt plătiți de stat ca să lucrez în slujba fermierului”. Asta se va întâmpla în perioada următoare , a precizat Chesnoiu. Grijă mare, domnule ministru, că îl aveți în minister pe Tinel Gheorge, silvicultor, director adjunct de Politici Agricole. După ce ani de zile ne-a îmbâcsit mințile plimbându-se dintr-o televiziune în alta cu tupeu, cu țipete, cu priceperi în toate domeniile, acum o fentează pe bani buni făcând „politici agricole”. De când e în această funcție, de un an de zile, nu l-am văzut în nicio emisiune să ne prezinte politicile sale agricole de adjunct. Trăgător de sfori, obișnuit să facă și să desfacă funcții în județ, după ce PNL s-a prins ce învârte și l-a ușuit, și-a găsit acest loc călduț. Aveți acum ocazia să îl testați la coarnele plugului. Succes!

Omicron”, noua tulpină Covid

O nouă tulpină Covid de origine sud-africană numită „Omicron” ar fi de patru ori mai transmisibilă decât tulpina „Delta”, deci de 12 ori mai transmisibilă decât tulpina inițială, afirmă Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. Acesta a explicat că îmbolnăvirile grave sunt mai frecvente și măsurile de sănătate publică scad în eficacitate. La rândul său, profesorul Răzvan Cherecheș a publicat un grafic cu un scurt comentariu referitor la noua tulpină. El spune că cifrele arată că această tulpină ar fi de cinci ori mai infecțioasă, sperînd „cu disperare„ ca cifrele inițiale să nu se confirme. Nicio problemă. Europa se pregătește intens iar noi ne relaxăm. Pe internet se postează și asocieri care arată că o dată la o sută de ani pământul se … curăță. Coincidență? Ciuma -1720. Holera 1820. Gripa spaniolă 1920. Coronavirus 2020. Numai că lucrurile nu se potrivesc cu „ciuma roșie”, care a fost adusă de Iohannis și tot de el eradicată, ca să nu fie contaminat cu suspendarea.

Bănel și … băneii lui

După ce a reprezentat România la Campionatul European și a jucat în UEFA Champions League, Dacia Brăila, Poli AEK, Steaua București, Saint Etienne, Nantes, Viitorul, ASA Tg Mureș, Aris Limassol, Bănel Nicoliță a hotărât să se întoarcă în orașul său natal cu 3500 de locuitori, Făurei. „Am băgat 300.000 de mii de euro, dar fotbalul nu mi-a dat înapoi nimic. Sunt un brand, jucător iubit și cunoscut. Acum sunt antrenor, jucător, doctor, bucătar, câteodată car și mingiile, le fac pe toate la echipa din Făurei aflată la coada clasamentului în Liga 3”, spune Bănel pentu Look Sport. În același timp, pe „ziare.com” au apărut informații cum că Bănel ar fi plecat în SUA pentru a munci în construcții după ce ar fi împrumutat o sumă mare de la cămătari. Ultima declarație a lui Bănel: „Întradevăr, sunt plecat din țară. Nu vreau să mai fiu subiect de presă, mă descurc singur, nu am nevoie de ajutor de la nimeni, nu am probleme, nici datorii, sunt bine sănătos”. Baftă, Bănel !

Gheorghe Marinel

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved