BL I T Z 1125

Angela Ghorghiu cântă fals

Într-un interviu acordat pentru „contributors.ro”, soprana Angela Gheorghiu desființează marile noastre simboluri, legende ale muzicii românești. Este vorba despre Ciprian Porumbescu, George Enescu și Maria Tănase. „Cine a fost Ciprian Porumbesu? Un compozitor care are puține lucruri. Muzica sa nu este de mare valoare, comparativ cu mulți alți compozitori români”. Mai spune despre el că a murit tânăr, înainte de 30 de ani, dar nu spune că ne-a lăsat moștenire celebrele „Balada pentru vioară și orchestră” și opereta „Crai nou”. Despre George Enescu afirmă că în 30 de ani nu a descoperit nicio sală importantă în care să fie cântat: „Nu vreau să distrug legende, dar trebuie să-i aducem la lumină pe adevărații mari artiști”.

Ba le distrugi, stimată doamnă! Nu amintești nimic despre Festivalul Internațional ce îi poartă numele, care durează o lună și la care participă mari orchestre din lume. De asemenea, cum poți să spui despre Maria Tănase că a fost la New York și a cântat printre mese? Printre mese, dar parcă pe vocea ei ești invidioasă. Când ai cântat alături de Dan Bitman cu formația Holograf, era normal ca marea soprană să coboare la nivelul unei formații de rock. Sau era vorba de bani pentru single „Nu mai e timp”? Și în final ne spui că în România ai învățat o falsă istorie a muzicii. Ai dreptate: „Nu mai e timp!”. Cântă la fel cum ai învățat. Interesante sunt tăcerile Uniunii Compozitorilor, criticilor muzicali și a altor oameni de cultură. Singurul care a luat atitudine este rapsodul Ion Lăceanu. În Do Major.

Liviu Dragnea își face partid

Fost șef al PSD, Liviu Dragnea a anunțat înființarea unui nou partid la inițiativa lui Codrin Ștefănescu. Partidul se va numi „Alianța Pentru Patrie”. Acesta a afirmat că nu s-a implicat de la început în documentele formațiunii pentru a nu fi blocate în instanță. Mai spune că nu este un partid xenofob, antieuropean și speră ca țara să ajungă unde trebuie, în acest sens întocmind un program de guvernare care să se bazeze pe folosirea resurselor naturale. „Iohannis este cel care distruge România de șapte ani și este una din cele mai importante ținte ale partidului”, a mai precizat Dragnea. Nu este pentru prima dată când foști membri ai PSD au înființat partide și au eșuat. Mircea Geoană „Partidul Social din România”, Gabriel Oprea „UNPR”, Teodor Meleșcanu „Alianța Pentru România”, Marian Vanghelie –„Partidul Social Independent”, Victor Ponta „Pro România”. Grijă mare domnule Dragnea, că mai ai în lucru două dosare penale și de când joacă golf Iohannis țintește mai bine. Așa că, nu te pune cu facebook-ul și cu gazul de sub Marea Neagră, care l-au scos președinte de două ori.

Gazprom și șapca lui Johannis

Gazprom ” refuză cererile furnizorilor de a le livra gaze sub pretextul că „nu are gaz suplimentar”. Schimbând ruta de tranzit, Gazprom utilizează preponderent rețeaua spre Ungaria, deci suntem ocoliți. Ați înțeles, domnilor antiruși, domnule Iohannis? S-a schimbat ruta. Schimbați și voi atitudinea față de Moscova. De ce nu vedeți ce face Germania, aia care vă dă ordine și medalii? Germania, după China, este al doilea cel mai mare partener economic al Rusiei. Jucați-vă cu Putin pe frigul îndurat de români și o să meargă bine și economia. Și, apropos de gazul de sub Marea Neagră! Mai aveți șapca de la Trump?

Gheorghe Marinel


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved