“Bijuteria” din curtea școlii din Gheorghe Doja

Anul școlar a debutat cu dreptul pentru elevii școlii din Gheorghe Doja. Într-o clădire proaspăt renovată, cu uși interioare noi, cu gresie, faianță, parchet și lambriu pe holurile unității de învățământ, cu un gard refăcut din temelii și cu un parc de joacă recent amenajat, copiii care i-au trecut pragul s-au arătat extrem de încântați, având pe chip emoția și bucuria revederii colegilor și a profesorilor, dar și speranța unui nou început.

Administrația locală din comuna Gheorghe Doja s-a străduit să le ofere copiilor cele mai bune condiții de învățare și, chiar dacă în noul an școlar elevii s-au așezat tot în vechile băncuțe, promite ca, în cel mai scurt timp, să achiziționeze noul mobilier a cărui recepție a întârziat din cauza unor chestiuni care nu țin de autoritatea publică.

Surpriza pregătită copiilor a fost însă parcul pe care primarul Ion Curelea a promis să-l amenajeze în curtea școlii până la începerea anului școlar și care conține atât elemente de fitness, cât și elemente de joacă pentru aceștia, dar și o suprafață verde care a fost creată prin montarea unor rulouri de gazon în vederea asigurării unui spațiu adecvat petrecerii pauzelor dintre orele de curs și nu numai. În imediata apropiere a unității de învățământ va fi amenajat în perioada următoare și un teren de sport împrejmuit, care va asigura buna desfășurare a orelor de educație fizică, administrația publică locală din Gheorghe Doja având și un proiect depus la Compania Națională de Investiții pentru construirea unei săli de sport pe fostul amplasament al școlii vechi, care a fost recent demolată. Terenul de sport va avea o suprafață de 352 metri pătrați, care va fi acoperită cu gazon sintetic, va fi dotat cu două porți de handbal și de fotbal, cu panouri de baschet, iar împrejmuirea se va face cu plasă împletită și stâlpi metalici.

Prin implementarea acestor proiecte ne dorim dezvoltarea echilibrată a localității nostre, pentru că viitorul comunității este dependent de factorii sociali, economici și de mediu. Proiectul pentru amenajarea parcului și construirea terenului de sport a fost creat pentru a deservi locuitorii comunei și, în același timp, să creeze un spațiu de joacă și de practicare a sportului, frumos și sigur pentru copii din comunitate și pentru cei are vin în timpul vacanțelor la bunici. Le-am promis că parcul va fi gata până la începerea anului școlar și m-am ținut de cuvânt. Regret însă că nu am reușit să dotăm cu mobilier nou și sălile de clasă ca bucuria reîntoarcerii copiilor în bănci să fie și mai mare, dar vom rezolva și această problemă”, a precizat edilul comunei Gheorghe Doja.

Cele două investiții au ca surse de finanțare bugetul local și contribuție din partea Consiliului Județean Ialomița prin Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Ialomița.

Petronela MOROIANU

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved