Bețivi la volan cu tupeu peste… alcoolemie

 

* Polițiștii ialomițeni au întocmit în noaptea de 12 august două dosare penale pentru refuz de recoltare a probelor biologice de sânge, pe numele a doi bărbați din municipiul Fetești, depistați în trafic în stare vădită de ebrietate * În ziua de 13 august, alți doi bețivi (din Grivița și Fierbinți) au căzut în plasa polițiștilor pentru aceleași fapte.

În cursul nopții de 11/12 august, chiar la miezul nopții, polițiștii din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Stelnica au sesizat un autoturism caree era staționat pe mijlocul carosabilului, în localitatea Cegani. În urma verificărilor a fost identificat conducătorul auto, un bărbat de 31 de ani din municipiul Fetești, care se afla în stare vădită de ebrietate și emana halenă alcoolică. La solicitarea polițiștilor de a fi testat cu aparatul Drager, conducătorul autoturismului a refuzat, menționând că dorește să meargă la spital pentru recoltarea probelor biologice de sânge, însă la sediul unității medicale acesta a refuzat prelevarea mostrelor.

În aceeași noapte, după o jumătate de oră, același echipaj de poliție, în timp ce se deplasa cu șoferul susmenționat la spitalul din Fetești în vederea recoltării probelor de sânge au observat pe raza comunei Stelnica un autoturism ce se deplasa sinuos. În continuare s-a procedat la interceptarea autoturismului, la volanul acestuia fiind identificat un bărbat de 38 de ani, aflat în stare vădită de ebrietate și care emana halenă alcoolică. Și în acest caz șoferul a refuzat atât testarea cu aparatul Drager, cât și prelevarea mostrelor de sânge în vederea determinării concentrației de alcool.

Pe numele celor doi bărbați polițiștii au întocmite dosare penale pentru săvârșirea infracţiunilor de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Nici ziua de 13 august nu a fost lipsită de bețivi la volan. În dimineața zilei de 13 august, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Grivița, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza localității Traian, au oprit pentru control un autoturism. La volanul autovehiculului a fost identificat un bărbat de 28 de ani, care la controlul documentelor personale cât și ale autoturismului condus, nu a putut prezenta permis de conducere. Ulterior s-a procedat la efectuarea de verificări în bazele de date rezultând faptul că acesta nu este posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. În continuare, persoana depistată a fost testată cu aparatul etilotest Drager, rezultatul indicând valoarea de 0,78 mg/l alcool pur în aer expirat. Șoferul a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge.

În fine, tot în 13 august, dar noaptea târziu, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Fierbinți-Târg au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 37 de ani. Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul Drager, care a indicat o valoare de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a refuzat a-i fi prelevate mostre biologice de sânge în vederea determinării alcoolemiei.


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved