Barna vrea să devenim oameni ai străzii

Dan Barna, președintele USR, a declarat că va aborda în cadrul ședinței coaliției propunerea ca eliberarea actului de identitate să nu fie condiționată de specificarea adresei de domiciliu. Astfel, el propune să nu mai avem domiciliu pe cartea de identitate, de „a desface această legătură, cumva artificială, în care identitatea omului este condiționată de existența domiciliului pe cartea de identitate, pentru că asta ar permite și o participare la vot mult mai flexibilă și mult mai firească”. Hopa! Asta este! Gura păcătosului adevăr grăiește. Interesul lui Barna poartă în fes buletinele de vot. Poți fi din Slobozia, te urcă domnul Barna în autobuz și te duci să votezi acolo unde candidează el sau Clotilde.

Și mai este un aspect. Înscrierea copiilor la grădiniță sau școală se face pe baza adresei din buletin. O să ne trezim la adresa noastră cu alte persoane care vor da o declarație că au adresa aici pentru a putea să-și înscrie copilul la școala arondată acestei adrese, că e școală bună.

Și mai mult. După cum se știe, în luna august intră în vigoare eliberarea cărților electronice de identitate, care prevăd deja adresa. Ce face domnul Barna​​? Le dă la topit? Eliminarea adresei ar da peste cap sistemul de vot. Identitatea este făcută în raport cu domiciliul. Nu se poate stabili identitatea pe bază de CNP, pentru că ar deveni o procedură complicată, ce ar dura mult timp. Ar trebui modificat și Codul Civil, dar și articolul 27 alin 1 din Constituție, care spune că „Domiciliul și reședința sunt inviolabile”. Ori, dacă nu mai ai domiciliu, devii om al străzii? Domnul Barna se vede treaba că nu urmărește decât interesul personal. Dacă n-o să mai avem adresă, vom deveni persoane fără adăpost? Tipologia europeană cu strategia de incluziune și protecție socială pornește de la ideea că orice persoană trebuie să aibă un domiciliu în care împreună cu familia sa își poate exercita dreptul de proprietate, menținerea sentimentului privat și a relațiilor în domeniul social.

La școală: Elev Vasilescu, unde locuești ? Răspuns: În Slobozia CNP 23145****. Carte funciară. Vecini. CNP 1148 *** și CNP 3478***.

Bă, ești nebun? Vorba lui Celentano din Las Fierbinți.

Gheorghe Marinel

 

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved