B LI T Z

Estimați de șefii de la Bruxelles!

Comisia Europeană a îmbunătățit estimările privind creșterea economiei românești în acest an. Deci, Comisia Europeană a îmbunătățit aceste estimări, noi degeaba având un Institut Național de Statistică și o Comisie de Prognoză! Trebuie să ne spună alții că economia României din acest an a urcat de la 3,9 la sută la 5,8 la sută. În 2023, însă, economia ar putea să crească cu cel mult 1,8 la sută, iar în 2024 cu 2,2 la sută. Se mai precizează că inflația anuală în 2022 va fi de 11,8 la sută, de 10,2 la sută în 2023 și de 6,8 la sută în 2024. Inflația ar putea să atingă vârful la sfârșitul anului 2022, rămânând ridicată în 2023 și scăzută în în 2024. Cu alte cuvinte anul 2023 va fi mai prost decât 2022 și mai bun decât 2024. Tot înainte, dârzi și și hotărâți, estimați de șefii de la Bruxelles!

Șeful de la ANAF le-a pus gând rău netrebnicilor de la Antifraudă

Șeful ANAF, Lucian Heiuș, a ieșit la rampă și a criticat zdravăn atitudinea a doi inspectori de la Antifraudă Deva care au considerat că în partea de Vest a României evaziunea fiscală s-a eradicat. „Acești indivizi, că nu-i pot numi inspectori antifraudă, ci nemernici, s-au dus în luna octombrie și au dat patru amenzi în valoare de 30.000 de lei unor oameni, unor țărani care stăteau pe marginea drumului, în fața casei lor și vindeau niște mere și struguri, având certificat de producători”, a declarat șeful ANAF. Pentru comerțul cu fructe cei patru au primit câte 10.000 de lei amendă iar pentru că au găsit și trei litri de țuică au mai primit câte 20.000 de lei. În total, câte 30.000 de lei fiecare. „Îmi este rușine că asemenea oameni lucrează la ANAF. Asta era problema evaziunii în județul Hunedoara, acești oameni care vând niște produse obținute cu munca lor în soare, ploaie și frig. Direcția Integritate va cerceta aceste abuzuri iar oamenii vor scăpa de amenzi”, a mai adăugat Liviu Heiuș.

Rușii în Ucraina, șacalii în România

Șacalii, o specie invazivă în România, s-au îmulțit în ultima perioadă și pun stăpânire pe noi teritorii. După ce au invadat zone întregi din Delta Dunării, acum s-au apropiat de zonele împădurite de lângă râul Mureș, lângă Arad. Oamenii sunt terorizați, după ce au început să le dispară animalele din curți. Nimeni nu mai are curajul să meargă undeva după lăsarea întunericului, cei mai vulnerabili fiind copiii. Urletele pe care le scot noaptea haitele sunt semnalul că pornesc la vânătoare. Sunt foarte mulți și atacă iepuri, căprioare, oi, dar și copii. Este o specie care se reproduce rapid și se vânează greu, fiind stabilite cote de vânătoare. După ce cormoranii ne mănâncă peștele din iazuri, după ce urșii mănâncă oile ciobanilor și se plimbă nestingheriți prin orașe, iată că au venit și șacalii, pe care cât de curând o să-i vedem alături de protestatari în fața guvernului, urlând de foame.

Gheorghe Marinel


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved