B LI T Z

Carol cel Mare, Otto cel Mare și Werner cel Mic

Au murit șapte oameni la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța din cauza suprasolicitării secției ATI unde a izbucnit un incendiu. Tot spitalul a fost evacuat. Au fost zeci de salvatori, polițiști, pompieri medici și asistenți medicali, voluntari. Incendiul s-a produs de la o priză. De ce nu au fost înainte zeci de electricieni, zeci de maiștri, ingineri, proiectanți să intervină și să rezolve problema instalației electrice? Pentru că statul a eșuat. Asta ne spune Iohannis. El, șeful statului, așa se numește. În timp ce oamenii mor în spitale, el pleacă în Germania să primească premiul „Carol cel Mare”. A mai primit și premiul „Otto cel Mare”, tot pentru servicii aduse pentru unitatea europeană. Pentru unitatea românilor nu primește niciun premiu. Pe el îl doare în cot de la Golf, în șaua de la bicicletă și în clăparii de la schiuri pentru că statul condus de el a eșuat. Se mai dă și comandantul suprem al armatei. Păi, gata! Depune armele și nu mai cumpăra altele cu banii poporului. Fostul președinte Emil Constantinescu, când a văzut că l-au învins serviciile a renunțat să mai candideze la funcția de președinte. Acum, normal ar trebuie să plece și Iohannis, când statul după el a eșuat. Nu se va schimba nimic nici după această tragedie cu un asemenea președinte în fruntea unui stat eșuat. „Guvernarea nu a suferit din motiv de campanie PNL, economia merge înainte, pandemia este sub control, zonele naturale sunt protejate”. Asta declara domnul Iohannis pe 4 august 2021, când se plimba cu barca pe lacul din Parcul Natural Comana din județul Giurgiu. Mergi în vizită la un spital, domnule șef de stat eșuat.

Pensii duble și a 13-a pensie

Raluca Turcan, ministrul muncii, declara cu puțin timp în urmă că până la sfârșitul anului 2022 va fi adoptată o nouă lege a pensiilor, urmând ca pensia să crească cu rata inflației. Deocamdată, în luna noiembrie anul acesta pensiile vor fi ajustate cu rata inflației, deoarece cele mai recente date arătă că sunt mai mari decât rata creșterilor anuale ale pensiilor. Pensionarii vor primi tot atunci și cea mai mare primă de pensie alocată vreodată, astfel că în unele cazuri sumele se dublează față de cele obișnuite anuale deoarece pasul următor va fi alocarea lunar a celei de a 13-a pensie. Stați liniștiți, e vorba de pensionarii din Ungaria. Budapesta ia din nou fața Bucureștiului, care impune austeritate. Nu sunt bani, dar pentru a merge la ONU să citească ca de obicei o hârtie se găsesc 500 de mii de euro pentru ca Iohannis să mai facă și o escală la Sibiu, pentru a-și lua doamna în America. Și asta cu cel mai scump și luxos avion privat existent. În biserica în care te închini duminica, ce îți spune Dumnezeu? Ghinion ?

Hrană ,Apă , Energie”

Călin Georgescu, fost director executiv al Centrului Național pentru Dezvoltare Durabilă și reprezentant al Programului Națiunilor Unite pentru Mediu. A lansat mișcarea „Pământul Strămoșesc”, menită să pună în aplicare proiectul de țară „Hrană, Apă, Energie”. Proiectul prevede crearea de de rețele solide de mici producători și meșteșugari, refacerea de podețe, de gospodării țărănești, hambare, livezi, fântâni, irigații, incluzând și activități cultural-tradiționale. Totul pentru a sprijini țăranul român, unicul producător la sate. Bine că se mai gândește cineva și la țăranul român, că în PNRR-ul lui Iohannis și al lui Cîțu ținut la secret s-a aflat, totuși, că pentru agricultură nu s-a alocat niciun ban.

Gheorghe Marinel


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved