B LI T Z 1120

La Bordușani, primaru taie iarba și… oamenii

În urma articolului publicat în ziarul nostru din 27 august 2021 și intitulat „ Dacă nu plătesc taxa pentru vacă, fiindcă nu am islaz, să-mi taie vaca”, în care pe lângă faptul că toată comuna este plină de bălării, că oamenii își transportă singuri gunoiul la platformă, dar plătesc taxă de colectare, că dacă vrei o adeverință și nu plătești gunoiul nu o primești, că islazul este închiriat și oamenii pasc animale prin șanțuri, dar plătesc taxe, am primit un telefon la redacție. Cel care ne-a sunat ne-a spus că a doua zi după apariția articolului au fost mobilizați toți care primesc ajutor social și de la prima oră a început campania de recoltare a buruienilor care au invadat comuna. Iată că e bună și presa la ceva. Așteptăm acum ca Bobocel, primarul, să rezolve și celelalte lucruri sesizate și poate își găsește un viceprimar și un secretar să îl ajute, că e cam de mult singur. Sau urmează exemplul lui Cîțu, liberal ca și el, care ia decizii de unul singur și îi place ca numai el să fie șeful?Vom reveni.

Anghel Saligny, politicianul

Alăturarea numelui lui Anghel Saligny (eminentul inginer care a proiectat și construit podurile dunărene) unei operațiuni numită PNDL 3, nu face decât să-i știrbească calitatea sa de geniu al oamenilor de știință români. Președintele de la Cotroceni este cel care girează planul guvernului de a scoate 10 miliarde de euro din bugetul țării (la acestea se adaugă alte 9 miliarde de euro deja alocate prin PNLD 1 și PNLD 2), care vor hrăni, de fapt, partidul liberal. Bani pentru firmele de partid și primarii locali care îl vor susține pe Florin Cîțu să fie ales președinte al PNL. Într-o țară în care 3 din 10 angajați trăiesc cu 265 de euro pe lună, când prețurile la energia electrică, gaze și implicit pentru toate alimentele, servicii și alte produse au explodat, guvernul alocă 10 miliarde pentru un interes politic. Sute de copii bolnavi de cancer nu primesc tratament sau bani, salariile și pensiile sunt înghețate iar președintele îndeamnă să ne vaccinăm, deși cei care lucrează în aceste centre de vaccinare nu au primit bani de trei luni de zile. PNDL3 este cea mai mare rușine, un stigmat pe obrazul națiunii. Nu contează, Iohannis a mai primit bani și va mai primi la Cotroceni pentru a putea, împreună cu liota de sepepiști, să facă naveta la Sibiu. Ne vorbește de România educată și normală și l-a girat pe Cîțu să imprumute țara cu 100 miliarde de euro și numai ei doi știu ce se face cu acești bani.

Avertizare COVID

Medicul Simin Aysel Florescu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș„ din Capitală, avertizează: „Oamenii vin la spital în ultimul stadiu al bolii. Nu vă jucați cu viața!” În ultimele zile, numărul cazurilor de infectare a crescut. Medicul atrage atenția ca oamenii să vină să se trateze din timp și să nu se joace cu viața lor, tratându-se acasă, după ureche sau internet. În ultimele zile au fost internate familii întregi, niciun membru nefiind vaccinat. De asemenea, ajung în ultimul stadiu al bolii și după 8-9 zile de insuficiență respiratorie ajung direct la ATI și șansa lor de a supraviețui este minimă. „Cel mai bine este să vă vaccinați și să nu veniți într-un moment în care nu mai putem face nimic”, a avertizat medicul.

Gheorghe Marinel


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved