B LI T Z 1113

România Educată” … dar nehrănită

În sfârșit, după ce în 2008 toate forțele politice au semnat un Pact Național de Educație, președintele Klaus Iohannis, după 7 ani de mandat, a dat publicității Proiectul „România Educată”, pe care îl ținea în sertar din 2016. Profesorii trebuie să fie educați în spiritul acordării de meditații pentru a putea să-și cumpere și ei din banii luați câteva case, cu sau fără ghinion. Fără școală, fără îndrumare, fără ajutor, ce pot ajunge copiii într-o societate ca a noastră? De ce a trebuit să treacă atâta timp ca să facem un program, fără cercetări și statistici. În satele românești, în special, dar și în orașe, nu pare a interesa pe nimeni soarta acestor copii care se pierd. În realitate, România Educată este analfabetă, plină de sloganuri politicianiste spuse pe bandă rulantă, praf în ochii opiniei publice. Întâi trebuie să hrănim copiii și apoi să vorbim despre educație. Cu ce vreți să-i trimită părinții la școală fără ghiozdan, fără încălțăminte, nemâncați? Unii învață la lumânare, sunt nevoiți să meargă kilometri pe jos prin noroaie sau ger ca să ajungă să fie educați la o școală neâncălzită, fără apă și cu wc-ul în curte. Unde sunt tabletele promise, unde sunt ajutoarele pentru rechizite, alocațiile dublate? În benzina și diurna sepepiștilor de la Cotroceni, care fac naveta la Sibiu alături de președintele lor. Minciuni și promisiuni de către toate guvernele. O să vedeți o Românie educată tot cu toalete în curtea școlii și copii analfabeți. Dar, lasă că termină Klaus mandatul și se apucă iar de meditații.

Ploaie artificială la 50 de grade

După ce s-a dus la Bruxelles cu Planul de Redresare și Reziliere, Cristian Ghinea (ministrul investițiilor și proiectelor europene) a declarat că nu s-a înțeles cu Adrian Oros (ministrul agriculturii) privind reconstrucția sistemului de de irigații, acesta fiind respins de comisia Europeană pentru că nu era … „suficient de verde”. Nicio problemă, domnule Ghinea! Când mai mergeți în concediu în Emiratele Arabe Unite întrebați cum au făcut ei să producă ploi artificiale în condițiile în care temperaturile ating în această perioadă chiar 50 de grade. Întrebați ce tehnologie folosesc ei și nu uitați umbrela acasă.

De ce a fost eliberat Liviu Dragnea

La emisiunea Marius Tucă Show, Ion Cristoiu a făcut o declarație în care afirma că eliberarea lui Liviu Dragnea este o mare victorie a regimului Klaus Iohannis. Odată cu eliberarea lui, nu se va mai vorbi de desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, nu se va mai vorbi de conflictul Cîțu-Orban, de majorarea pensiilor și alocațiilor, creșterea prețurilor. Toată lumea se va ocupa de Dragnea, care mai are două dosare în lucru și dacă nu „se astâmpără” pleacă la loc. Operațiunea a fost făcută strict în momentul în care trebuie schimbate temele care fac dezbateri ce nu convin puterii.

Gheorghe Marinel

 

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved