B LI T Z

Rupte din cotidian

Odată cu restructurările anunțate de guvern, un bugetar, după ce a fost trecut în șomaj s-a apucat de treabă * O pițipoancă, întrebată cum a folosit voucherul pentru vacanță, a răspuns că a fost la munte * Întrebată dacă s-a urcat pe Omu, a răsuns: „nu, că era… operat !” * Un gay muritor de foame și-a castrat frigiderul și a scos din el și ultimele două ouă * Columb a descoperit America iar Ion pe Safta * Amândoi susțineau că ei au fost primii * Sărăcia a ajuns la cote maxime * Nu se mai spune că te-ai îngrășat ca un porc, ci că ai slăbit ca Bianca * Un american a câștigat la ruletă un milion de dolari * Întrebat ce va face cu banii, a răspun că -i va investi într-o afacere imobiliară * Un român a câștigat la păcănele 100 milioane de lei * Întrebat ce va face cu banii, a răspuns că își va achita datoriile * Vor dispărea foarte multe funcții de șefi cu stofă pentru că… au fost croiți prost * Fii rezonabilă, i-a spus șoarecele pisicii * Nu-i destul că mă mănâncă prietenii! * Nu merită să mai tai nicio găină din curte * E mai ieftină decât ouăle pe care ți le dă în trei luni * Dacă și la noi s-ar introduce pedeapsa cu tăierea mâinii hoților ca în Arabia Saudită, ai vedea numai ciungi pe stradă * Și de unde atâția bani pentru handicapați?

Calci pe partide ca pe dude ”!

Pe firmamentul vieții politice din România au apărut în ultimul timp noi partide politice cu tentă naționalist -suveranistă. „ Partidul Geto- Dacilor” (având președinte pe Burebista?), „Uniunea Creștin – Democrată Dacia” (având președinte pe Zamolxis ?), partide care se alătură altora create în ultimii doi ani, în pandemie în special. Avem deja „Partidul Patrioților” înființat de Iulian Surugiu, fost președinte al Sindicatului Național al Agenților de Poliție. Acum îl vezi zilnic la toate televiziunile ca un adevărat patriot, criticând orice face guvernul, comentând orice eveniment și dând indicații prețioase. Poate îl va alege cineva în Parlament în 2024, așa cum l-au ales pe Dumitru Coarnă, un alt lider de sindicat al polițiștilor. Ce, pe lângă banii de la sindicat și pensie nu se poate adăuga și o simbrie de parlamentar? Apoi, avem „Partidul Patria”, „Partidul S.O.S. România”, „Partidul „România Activă ” (ca o contrapunere la „România Eșuată”),„Partidul România Suverană”, „Partidul România Actvă”. Și lista poate continua cu încă vreo 35 de partide, uniuni, alianțe și ligi. Majoritatea nu au practic nicio activitate, până acum nici nu am auzit de ele și sunt înființate de grupuri de trei persoane care se dovedesc utile unor anumite entități în anumite împrejurări. AUR al lui George Simion poate coaliza în jurul său o mare alianță de partide mici cu nume pompoase, un bloc suveran care se poate destrăma până la alegeri. Românii nu mai pot fi momiți cu sloganuri pline de patriotism și bunăstare. Vorba unui prieten: „Calci pe partide ca pe dude ”!

Duios, legea „Anastasia” trecea!

Prin Legea „Anastasia” din 10 iulie 2023, prin care s-a stabilit că niciun șofer băut, drogat sau fără permis de conducere care produce un accident mortal nu mai poate scăpa de închisoare. După ce a afirmat că în România avem milioane de drogați, Alina Gorghiu, Ministrul Justiției, își propune să emane încă o lege dură, numită „Legea 2 Mai”, după locul tragicului eveniment produs de tânărul drogat Vlad Pascu, în luna august. Prin noua propunere legislativă vrea să se asigure că traficanții de droguri de mare risc primesc pedepse doar cu executare, iar dacă dau informații despre alții să li se reducă pedeapsa dar să nu mai scape cu suspendarea ei. La rândul său și Premierul Marcel Ciolacu va implementa un proiect de lege prin care șoferii băuți sau drogai să rămână 10 ani fără permis și cu mașina confiscată. Toate bune, dar ce facem că se transportă droguri și cu drone, bărci și vapoare! Le suspendăm și lor permisul sau le confiscăm?

Gheorghe Marinel

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved