B L ITZ

 

Să fim corect informați

În timp ce pe majoritatea posturilor de televiziune se aduc laude cu marile realizări economice obținute de România, cu depozitele umplute cu gaz care ne va încălzi la iarnă, în Occident se vorbește despre recesiune economică. Au crescut încasările la buget pentru că inflația, cea mai mare din UE, sporește valoarea nominală a TVA, lucru despre care nu se vorbește nici la guvern, nici în coaliție. Nici despre împrumuturile cu dobânzile cele mai mari din UE și locul 5 în lume nu se spune nimic. Se tot întreabă, de către analiști sau oamenii de rând, care este suma pe care românii o plătesc doar pe dobânzile lunare la aceste împrumuturi și, din nou, nimeni nu catadicsește să răspundă. Profesorul Mircea Coșea ne spune că în jur de un an s-ar putea să intrăm în incapacitate de plată și de unde va scoate banii guvernul, datorați furnizorilor de energie pentru compensarea prețului la gaze și curent electric! Nu ni se spune nici câte mii de firme au dat faliment. Ruperea punților de minimă încredere între guvernanți și guvernați este cel mai rău lucru ce i se poate întâmpla unei țări, afirma profesorul Coșea. Așadar, să fim corect informați, nu mințiți.

Lovitură dură pentru Iliescu

Fostul președinte al României, Ion Iliescu, riscă să rămână fără certificatul de revoluționar. Noua lege, promulgată de președintele Klaus Iohannis, spune clar că nu pot obține titlu de Luptător în Revoluție persoanele care au deținut o funcție de conducere în Partidul Comunist Român în perioada 1945-1989. S-a constatat că Ion Iliescu a intrat în UTC în anul 1944 și în PCR în 1953, unde a avansat în carieră, devenind secretar al C.C. al UTC și membru al C.C.al PCR. Extraordinar! Abia acum, după 32 de ani de la Revoluție, abia acum, când Iliescu are 92 de ani, s-a constatat că a fost activist de partid. Exact ca la Traian Băsescu. După ce a fost ministru, primar, senator și președintele României timp de zece ani s-a constatat că a colaborat cu Securitatea. Hai, mai constatați ceva și după ce unii aflați acum în funcții nu vor mai fi! Și toată asta pentru a distrage atenția de la subiectele zilei și a-i da prilejul madamei Monica Tatoiu să își smulgă cerceii și părul din cap, prezentă ca Tinel pe vremuri la toate posturile TV precum și acestui permanent „Breaken News”, pe nume Corpos de la România Tv.

Din nou la pătură

Germania pregătește pentru chiriași momente grele. La fel ca Ceaușescu, care ne îndemna ca iarna să mai punem o pătură pe noi, șeful celui de al doilea grup imobiliar din Germania, Lars von Lackum, vine și le spune oamenilor că la iarnă un pulover nu va fi suficient, deci să treacă la pătură. Vă mai amintiți ce trebuia să facem pentru economisirea curentului electri ? Dacă nu, comparați cu ce s-a hotărât în Franța. Proprietarii magazinelor sunt obligați prin lege să țină ușile închise atunci când aerul condiționat funcționează. Amenda este de 750 de euro. Iar în intervalul orar 1,00 – 6,00 panourile publicitare luminoase vor fi închise. Cum suntem obișnuiți să urmăm exemplul altora, guvernul ar trebui să ia în calcul consumatorii vulnerabili și să nu facă raționalizări de suprafață, care să dea peste cap industriile și serviciile vitale.

Gheorghe Marinel


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved