B L I T Z

 

Orban are grijă de oamenii lui

Sub semnătura lui Andrei Marcu, „New Standard” publică în 16 octombrie 2020 un articol intitulat „Robert Chioveanu, președintele ANSVA, a deschis război cu toată lumea”. Din articol reiese că numit de Ludovic Orban de un an, Chioveanu este într-un război permanent cu directorii din subordine pe care îi amenință cu epurarea chiar dacă ocupă funcțiile prin concurs. Pentru că nu se supun, îi hărțuie, ba chiar îi mută din birouri. „Nu demult a cerut sprijinul poliției ca s-o mute din birou pe directoarea economică. Timp de trei zile femeia a stat pe holuri, deoarece președintele Chioveanu a închis ușa”. Aceasta a făcut mai multe plângeri, acuzând-ul de abuz în serviciu. Acum, dacă tot a luat ființă poliția animalelor, se pot face plângeri și acolo. Pentru aceste merite, Ludovic Orban l-a catapultat în Ialomița să candideze la la Senat, fiind înscris primul pe listă. Să fie primit cu flori, căței și pisici în brațe.

Medicii de familie avertizează

Cumpărând vaccinul de anul trecut, aveți același risc de îmbolnăvire ca o persoană nevaccinată din două motive: una dintre tulpinele de anul trecut se regăsește și în acest an în componența gripei sezoniere, iar aceasta permite co-infecții cu Sars-Cov-2. Prin combinarea celor două forme de gripă severitatea simptomelor crește, pentru că ambele sunt virusuri respiratorii care atacă simultan sistemul imunitar și respirator. Este obligatoriu să vă asigurați că doza de vaccin care vi se administrează este fabricată în acest an, verificând data fabricației. Din cele trei milioane de doze gratuite, 500 de mii au ajuns în spitale, iar acum urmează ca medicii de familie să primească un nou lot, care va fi administrat cu prioritate gravidelor, copiilor sub 5 ani, bolnavilor cronici și persoanelor în vârstă.

Moaște în loc de spitale

Nu este zi în care liderii PNL, cu orice prilej, prin presă sau televiziuni, să nu aducă critici PSD că nu a construit cele opt spitale regionale promise. Bine, le construia și de unde aveau atâția medici și asistente când și acum criza de personal e în floare. Dar, nu-i nimic, vor construi liberalii, dar numai trei. La București, Craiova și Cluj. E un lucru bun, dar nu ar fi mai bine ca aceși bani să meargă la pensii, alocații și salarii mărite pentru profesori? Soluția e simplă. La București să înființăm pe lângă biserică Spitalul regional Dimitrie cel Nou, la Craiova Sfânta Mina și la Cluj Sfântul Nectarie. Investițile sunt minore. Se aduc moaștele în aceste lăcașuri și bolnavii, fără bilet de trimitere, se internează ambulatoriu la rând, le pupă și se vindecă. La Iași se va înființa Centrul Național de Terapie Intensivă Sfânta Parascheva ,unde se vor organiza și secții de fizioterapie pentru învățatul mersului târâș în patru labe. Farmaciile vor acorda aghiazma și tămâia fără rețetă, iar cardul de sănătate va fi transformat în cardul milei folosit la creditarea cutiei.

Gheorghe Marinel

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved