B L I T Z

 

Noi ,„succesuri” pentru Eba

Partidul Mișcarea Populară își pregătește listele cu candidații la alegerile parlamentare. Astfel, Eugen Tomac (președintele PMP) va deschide lista candidaților pentru Camera Deputaților la Constanța, iar Cristian Diaconescu, fostul ministru de externe, pentru Senat la București. Întrebat dacă Elena Băsescu va candida sub sigla PMP la filiala Constanța, Eugen Tomac a precizat că nu poate să confirme, nici să infirme această informație. Probabil se așteaptă girul lui Băsescu. Oricum, dacă va candida și va ieși parlamentar, colegii din Parlament vor putea avea avantajul de a fi ajutați să cunoască mai bine gramatica limbii române, Eba fiind specializată la Parlamentul European. „Poți să ai și eșecuri, poți să ai și succesuri”. „Trebuie CaComisia să rezolve problema”. „Pot să fie oameni care nu vor să vorbesc cu tine”. Nici noi.

Protest la cârciuma din sat

În satul natal al unui băutor fruntaș a avut loc, timp de trei zile, un amplu protest al celor care votează cu sticla. Totul a pornit de la un cetățean care susține că a băut doar două beri și pe caiet apar cinci beri. Soția lui susține că a venit de la „votare” pe picioarele lui și dacă ar fi băut cinci beri ar fi fost adus pe brațe de mai mulți alegători. Cetățeanul susține că a fost o mânărie, la miezul nopții în secția de băutură era lumina aprinsă și s-au modificat cifrele înscrise în caiet. Lucru dovedit de ștersături și adăugiri cu carioca. Eu am avut în secție mai mulți observatori care pot confirma că am băut doar două beri. Soția acestuia s-a alăturat susținătorilor și a cerut intervenția organelor abilitate pentru renumărarea sticlelor, întrucât președintele secției de băutură a mai fost cercetat pentru fraudă și iertat de cei de la centru. Protestul continuă.

Lacrimi de dictator

La doar 36 de ani, dictatorul nord coreean Kim Jong-Un și-a arătat partea sensibilă în timp ce vărsa lacrimi, arătând că țara sa e lipsită de coronavirus. Participând la o paradă de aniversare a Partidului Democrat al Muncitorilor, unde armata a defilat cu rachete noi și uriașe despre care experții spun că sunt cele mai mari din lume, dictatorul își ștergea lacrimile și dorea „sănătate tuturor oamenilor din întreaga lume care luptă împotriva virusului rău”. Lacrimile dictatorului erau învăluite cu mulțumiri aduse națiunii pentru finalizarea lucrărilor privind noile arme de distrugere în masă. Lacrimi de dictator. Nu are coronavirus, dar se mândrește cu arme de distrugere în masă.

Gheorghe Marinel


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved