B L I T Z

Rupte din cotidian

În politică, pentru atingerea unui anumit scop se poate încheia un pact chiar și cu diavolul însuși * Trebuie doar să fii sigur că tu îl vei păcăli pe diavol și nu el pe tine (Karl Marx) * Când Iohannis a încheiat pact cu „Ciuma Roșie”, cine era diavolul ? * La reuniunea de 20 de ani a absolvenților unui liceu, un coleg se adresează domnilor foști profesori : Mă frământă o întrebare: oare așa de prost eram de mă lăsați mereu corigent ? * Vai, dar se poate, domnule ministru, a răspuns inspectorul general al învățământului județean ! * Edemul cerebral este o creștere în volum a creierului și însoțește diferite boli ale encefalului: tumoră, traumatism, inflamație, accident cerebral * Tratamentul necesită o spitalizare urgentă * Așa se explică faptul că primul simptom s-a declanșat când Tinel și Gelu Vișan îl pupau pe Băsescu, dar vindecarea a avut loc rapid, după ce unul e la strategia agriculturii, iar celălalt a devenit analist politic, alături, zi de zi, de madam Tatoiu * Mare zarvă, mare audiență, mobilizarea presei la aeroport * A fost reținut cunoscutul fotbalist Dănuț Lupu, pentru a-și ispăși pedeapsa de șapte luni cu închisoare * De prințul Paul, care se plimbă prin Londra și este condamnat la patru ani și cinci luni , de ce nu e nicio grabă, că au trecut 3 ani de când îl căutați * Pentru că e prinț ? Păi, prințișor era și Nicu Ceaușescu * M-am săturat să tot primesc telefoane de la „Dormeo” să cumpăr pilotă, pătură sau pernă * Le-am spus că dorm la penitenciar și să mi le aducă acolo * Au închis telefonul, dar s-a schimbat tura de la Call Center și am fost invitat a doua zi să cumpăr o saltea cu aloe vera * Le-am spus că sunt om al străzii și nu avem voie să punem saltele pe sub scări * Au închis telefonul * Dacă mai sună, le spun … că am decedat!

Dacă dragoste nu e, nimic nu e !

Abia acum ies la iveală unele aspecte din campania prezidențială a lui Băsescu din 2009. Aliodor Manolea, psihoterapeutul care l-a consiliat, declara într-un interviu acordat ziaristului Victor Ciutacu că „doamna Maria, soția președintelui, povestea cum la mese luate împreună,Elena Udrea își așeza decolteul deasupra mesei și apoi avea niște mișcări lascive de tip sexual, neținând cont că soția lui Băsescu se afla acolo”. Abia acum am înțeles de ce au luat teren agricol la Nana unul lângă altul. În porumb te ascundeai mai bine. Când e scoasă la plimbare în curtea penitenciarului, acum coana Nuți, nu mai face mișcări lascive ? La culcare, că se sună stingerea! Se tot vorbea de către Elena Udrea că va scoate o carte în care va face dezvăluiri senzaționale. Prezentă la televizor, atunci a citit un pasaj din carte în care spunea că fiind acasă și aștepta să fie arestată, după ce au mâncat sarmale Gelu Vișan spăla vasele iar Băsescu a adormit pe canapea. Chiar în acel moment a primit un mesaj că a fost condamnată. La această veste, Gelu Vișan a scăpat o farfurie jos, iar Băsescu s-a oprit din sforăit . Când va scăpa din pușcărie, e rândul lui Băsescu să spele vasele și Gelu Vișan să doarmă pe canapea.

Încă o taxă pentru poluare

Românii care dețin centrale termice pe gaz ar putea plăti o nouă taxă. Programul Uniunii Europene se numește Fit for 55 și prevede că în intervalul 2025-2030 se va trece la taxarea emisiilor de dioxid de carbon. Astfel, la fiecare factură va veni și acestă taxare, în funcție de cât gaz se consumă. Excelent, abia acum înțelegem: centralele pe gaz poluează, vacile poluează, numai războaiele cu mii de bombe care explodează, pădurile care ard luni de zile, vulcanii care erup pe tot globul nu poluează! Sugestia este să cumpărăm pompe de căldură care costă peste 20.000 de lei. Ieftin ca braga. Cu bani din indexarea pensiilor și din cîștigul de la păcănele.

Gheorghe Marinel

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved