B L I T Z

Rupte din cotidian

Doi parlamentari la Jilava, alți doi la Rahova, unul la Poarta Albă, încă vreo patru așteaptă să fie aduși din străinătate, de pe unde au fugit * Uite așa se mai încropește și prin pușcării câte un grup parlamentar * Actual Ministru al Justiției, Alina Gorghiu (!!!) s-a lăudat că a reușit să-l extrădeze din Italia pe Darius Vâlcov * Condamnat la patru ani și fugit din țară este și Prințul Paul, dar nimeni nu pomenește nimic despre alteța sa * Să nu-l dranjeze pe… Nașu’ Băsescu * Am aflat că, în ciuda sistemului de protecție informatică antivirus, mulți români, atunci când stau la calculator și accesează site-uri porno, își iau măsuri de precauție suplimentare și… poartă prezervativ * Studii recente au demonstrat cu stupoare că ritmul în care se împrumută România este de 1000 de euro pe… secundă ! * Marea problemă e că se fură … 2000 de euro pe secundă * Creierul omului funcționează perfect 24 de ore pe zi, 365 de zile pe an chiar din momentul nașterii până la momentul când… devine parlamentar * Se zvonește că de la 1 ianuarie 2024 Casa de Asigurări de Sănătate va direcționa o parte din bani pentru … sănătate * Prin noile modificări aduse Codului Fiscal au apărut și normele metodologice privind impozitarea veniturilor din colinde. Dacă plata se face la ușă în numerar, colindătorii vor avea casă de marcat și vor fi obligați să elibereze bon fiscal * De această măsură sunt scutiți copiii cu vârste cuprinse între 9 luni și 2 ani care colindă cu sorcova.

Interdicții în Maroc

În Maroc, țară cu religie musulmană, nu se consumă alcool în public, iar vestimentația nu trebuie să fie provocatoare sau indecentă. De asemenea, nu trebuie să oferi cadouri sau bani copiilor de pe stradă, autoritățile luând această decizie pentru a descuraja cerșetoria. Nu este bine să fotografiezi oameni pe stradă fără permisiunea lor. Asta înseamnă că aici paparazzi… sunt șomeri. Anumite subiecte trebuie evitate în public în timpul Ramadanului și nu trebuie făcute gesturi tandre în public. Ținutul de mână sau sărutul nu este văzut cu ochi buni de către marocani. Probabil din acest motiv, Iohannis nu a mers până acum în Maroc, deoarece nu are voie s-o țină de mână pe doamna Carmen. Și încă o interdicție: nu este indicat să vă așezați sau să vă întindeți pe covoarele din magazine sau ale localnicilor.

Politica demografică a Chinei

Pentru a combate creșterea rapidă a populației, în 1979 guvernul chinez a introdus „politica a unui singur copil”. Aceasta stipula că majoritatea cuplurilor aveau voie să aibă doar un singur copil. Din 2013, China a început să relaxeze această politică permițând cuplurilor să aibă doi copii dacă unul dintre părinți era copil unic. În 2016 această politică a fost înlocuită cu „politica a doi copii”, iar în 2021 au decis ca cuplurile să poată avea trei copii. Motivul ? În anul 2020China a avut cea mai scăzută creștere a poulației din toate timpurile. În prezent China are o populație de 1.412 miliarde de locuitori.

Gheorghe Marinel

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved